• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Van Gent Finaleweken: Panter kan VRC niet helpen

VEENENDAAL Trainer Henne Taboas had graag gewonnen van CDW om zo VRC aan het kampioenschap te helpen, maar het is hem niet gelukt om zijn spelers daar voor op te laden. In de laatste wedstrijd van het seizoen verloor Panter, waardoor niet VRC maar CDW kampioen werd.

Jeroen van der Veer

,,Vanaf de eerste minuut wist ik al dat het hem niet ging worden", baalde Taboas. ,,Wij waren al veilig en CDW zetten ons vroeg onder druk. Zij moesten kampioen worden, terwijl wij eigenlijk al klaar waren. Zo speelden mijn spelers ook"

,,Het is dan ook een lang seizoen geweest", zocht Taboas naar een verklaring. Daarvan was geen woord gelogen. De oefenmeester pakte zijn verantwoordelijkheid en stond na het ontslag van Morren 15 keer voor de groep. Daarin werden 22 punten behaald, waardoor Panter zich veilig speelde in de derde klasse.

CDW kwam voor rust al op een 0-2 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toch had Dwight Keelder voor verandering kunnen zorgen: ,,Hij schoot bij een stand van 0-1 de bal voor open doel niet tegen de touwen."

Na rust viel ook de 0-3 en was het over en uit. ,,Er valt wel een last van mijn schouders" bekende Taboas. ,,Het was af en toe best zwaar en wij hebben onze doelstelling gehaald. We gaan nog twee keer trainen en dan van de zomer genieten. Het is mooi geweest."