• Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Panter houdt nog altijd hoop

VEENENDAAL Met een punt schoot Panter tegen Zelos misschien niet veel op, maar het leeft nog altijd. De ploeg van Ronald de Roos kan in theorie de nacompetitie nog ontlopen en daarom weigert de club nog altijd de handdoek in de ring te gooien. ,,Maar", zegt De Roos eerlijk. ,,Ik ben blij dat mijn kindje na afloop in mijn armen sprong, anders moest ik hier wel even een traantje om laten."

Jeroen van der Veer

Dat was niet omdat Panter zo slecht speelde, maar puur om het feit dat er bij de Veenendalers simpelweg niets mag lukken. Al het hele seizoen zit het tegen, zijn er veel blessures en valt het kwartje elke keer de verkeerde kant op. ,,Om gek van te worden."

Zo ook tegen Zelos. Via Peter Doornenbal kwam het knap op voorsprong en kon het daarmee ook de rust in. ,,Toen zeiden die jongens nog tegen elkaar dat we dit echt niet gingen weggeven en dat gevoel had ik ook. Het leek allemaal te kloppen..."

Maar Zelos vocht zich terug en kwam op 1-2. Vervolgens gingen de hoofdjes bij Panter hangen, alleen bracht Gianluca Inzitari toch weer leven in de wedstrijd. Op wilskracht bracht Mohammed Issaoui de Veenendalers op voorsprong en leek dan toch eindelijk een overwinning te worden behaald. Leek, want in de slotfase kreeg Panter opnieuw een tegentreffer; 3-3.

,,Ik moet een groot compliment geven aan de spelers die er voor blijven gaan", aldus De Roos. ,,Het is moeilijk als je steeds punten verliest, maar de vaste kern blijft knokken. Dat moet ook, want in theorie kan het nog steeds. Ik hou mij maar vast aan de Champions League van dit seizoen; daar zijn ook flink wat ploegen op miraculeuze wijze ontsnapt."