• Boy Imminck

Van Gent Finaleweken: Oostermeijer en De Merino's gaan uit elkaar

VEENENDAAL Totaal onverwachts komt er een einde aan het huwelijk tussen Henne Oostermeijer en De Merino's. De oefenmeester had nog een contract voor een jaar, maar hij heeft het bestuur en de spelers laten weten na dit seizoen te stoppen. ,,Dit valt rauw op ons dak", aldus een verbaasde voorzitter Chris van den Dikkenberg. 

Jeroen van der Veer

Voor het duel met SVL werd zaterdagmiddag de voorzitter door Oostermeijer apart genomen en daar kreeg Van den Dikkenberg de mededeling te horen. ,,Totaal onverwachts, want zo'n vier weken geleden spraken we nog naar elkaar uit om met elkaar door te gaan."

Op dat besluit komt Oostermeijer dus terug en zijn doorlopende contract wordt na dit seizoen stop gezet. Opmerkelijk, want de oefenmeester sloeg eerder een aanbod af van grootmacht Hercules. ,,Hij zei mij dat de motivatie minder werd en dat kwam mede door de trainingsopkomst."

Onder Oostermeijers leiding promoveerde De Merino's  naar de eerste klasse en daarin weet het zich met beperkte middelen moeiteloos staande te houden. Ook voor volgend jaar waren er al diverse grote namen aangetrokken, maar zij zullen moeten presteren zonder Henne Oostermeijer voor de groep. 

* De oefenmeester was zaterdag nog niet bereikbaar voor commentaar. Later meer.