• VRC ziet zijn goede seizoen beloond worden met een plek in de nacompetitie.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Nog drie keer pieken

VEENENDAAL Voor de een is de nacompetitie een mooi toetje op een prima seizoen en voor de ander wordt het gezien als laatste redmiddel om niet te degraderen. Maandenlang streden de Veenendaalse voetbalclubs om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie en voor Panter en VRC krijgt het seizoen een mooi toetje. Bij De Merino's is de situatie echter heel anders, die club moet zorgen dat het door de nacompetitie niet naar de tweede klasse degradeert.

Jeroen van der Veer

Voor SV Panter is het een merkwaardig seizoen geworden. De ploeg van Ronald de Roos begon nog redelijk aan dit seizoen, maar in de periode tussen 17 november en 14 december kreeg het te maken met een dip. Er werden wedstrijden verloren en even leek het helemaal verkeerd te gaan.

ONGESLAGEN De ploeg herpakte zich en de weg omhoog werd gevonden. Hoe meer de zon zich aan de hemel liet zien, hoe beter Panter begon te spelen. In de derde periode liet het dan ook zien over een goed collectief te beschikken en werd er niet meer verloren. Acht overwinning en een gelijkspel waren genoeg om zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Hierin moet het aanstaande zaterdag aantreden tegen SVM in Maartensdijk. Het is de eerste van de mogelijk drie finales. Verliest SVP, dan is het direct uitgeschakeld. Weten de Veenendalers te winnen dan gaan ze een ronde verder.

DROOMSEIZOEN Een droomseizoen, zo kan het jaar van VRC beschreven worden. De ploeg was net gepromoveerd en had als doel een stabiele ploeg te worden in de tweede klasse. Na acht wedstrijden had het slechts acht puntjes, maar daarna ging de machine lopen. De ploeg van Jan Gaasbeek had door dat het beter was dan dat het zelf dacht en begon te winnen. In de tweede periode werden van de negen duels zes omgezet in winst, twee gelijkspellen en één verliespartij. Hierdoor werd met één punt verschil de periodetitel bemachtigd en kon het al een tijdje toewerken naar het toetje.

In het vervolg van de competitie spaarde Gaasbeek dan ook regelmatig spelers en VRC ziet de nacompetitie dan ook als extraatje, maar VRC zal vol voor promotie gaan. Ook zij moeten, net als Panter, dan drie keer winnen. Verliest het, dan ligt het er al uit. Aanstaande zaterdag is Sparta Enschede (uit) de tegenstander.

HERSTELD? Is De Merino's op tijd hersteld van de dreun van afgelopen zaterdag? Dat is de grootste vraag. Het verloor onverwachts en daardoor dreigt degradatie naar de tweede klasse. Slechts zeven van de 26 wedstrijden wist de ploeg van Jan Gaasbeek te winnen en daarnaast speelde het zes keer gelijk. De machine is te laat op stoom gekomen, maar het hoeft nog niet te laat te zijn. Het geplande tripje naar Portugal gaat door de nacompetitie niet door en alleen daarom is het voor de club te hopen dat het drie keer achter elkaar weet te winnen. De loodzware strijd begint aanstaande zaterdag, als Lelystad'67 de tegenstander is. Als die horde is genomen, wachten er nog twee 'finales'. Verliezen is geen optie meer en dat moeten ze bij De Merino's maar al te goed beseffen.

Kijk hier voor het volledige nacompetitie schema van De Merino's, VRC en SV Panter.