• Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: Nieuwe stunt SKF blijft uit

VEENENDAAL In Den Helder zijn de tafeltennisdames van SKF er niet in geslaagd om voor de tweede keer te stunten. Tijdens de halve finale won het de return knap van de titelhouder en moest er zondag een derde en allesbeslissende partij gespeeld worden. Hieraan begonnen de Veenendalers met veel positieve energie, maar werd dit gedurende de wedstrijd steeds minder. Uiteindelijk bleek Den Helder een maatje te groot en ging het met 3-0 onderuit. ,,Dat we twee uur hebben gespeeld, geeft aan dat het geen kansloze middag was", sprak speelster Carla Nouwen na afloop. 

Jeroen van der Veer

De eerste onderlinge partij tussen Ana Gogorita en Melanie Bierdrager werd er direct één van hoog niveau. Van de kopvrouw van de thuisploeg is bekend dat zij eigenlijk onverslaanbaar is, maar Bierdrager gaf flink tegenstand. Het talent van SKF kwam steeds dichtbij, maar keer op keer was het de ervaren Gogorita die aan het langste eind trok. Waar de eerste game met 11-9 verloren ging, werd het vervolgens 15-13 en 11-9. Hierdoor kon de 20-jarige Bierdrager niet stunten zoals ze vorige keer in Den Helder wel deed en keek SKF tegen de ingecalculeerde achterstand aan.

Er was echter nog altijd geen man over boord, want daarna was het de beurt aan SKF-kopvrouw Carla Nouwen om de opgelopen schade te herstellen. Dan moest wel afgerekend worden met Shuohan Men en direct werd de eerste game in Veenendaals voordeel beslist; 7-11. Daarna gaf Men gas en stond het plotseling 2-1 (11-9 en 11-8). Het moest vervolgens gebeuren voor Nouwen, maar haar tegenstandster wist ook de vierde game (12-10) te pakken.

Met een 2-0 achterstand leek het vervolgens een onmogelijke klus om af te rekenen met Den Helder en lag alle druk op de schouders van Brenda Vonk. Tegen Yoeke Gunsing werd het echter een deceptie en net als Bierdrager en Nouwen, kon ook Vonk niet afrekenen met haar opponent . Door de 11-4, 11-13, 11-3 en 11-5 was de kans op de titel verspeeld en eindigt het avontuur in de halve finale. ,,Deze wedstrijd was finale-waardig", aldus coach Rinie Kling. ,,Helaas verlies je de partij, maar het was close. Ik ben dan ook trots op mijn meiden."