• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Moeilijke opgave voor dames SKF

VEENENDAAL Vorige week werden de tafeltennissters van SKF op vier punten niet derde, maar vierde. Hierdoor wisten de dames dat ze meteen voor een lastige opgave kwamen te staan. Het sterke Dozy Den Helder zou namelijk direct de tegenstander worden in de halve finale. De gedoodverfde titelfavoriet moest in het best-of-three systeem verslagen worden. 

Michel Keulstra

De eerste wedstrijd werd dit weekend gespeeld in de SKF-sporthal. Ondanks het thuisvoordeel kon de Veenendaalse ploeg ngeen voorsprong pakken in het drieluik. De Heldenaren waren met 1-3 te sterk, zag ook Brenda Vonk. ,,We speelden een hele goede wedstrijd, maar toch gingen we onderuit. Er had dan ook echt meer ingezeten. Ik won met ruime cijfers nog wel vrij knap van Yoeke Gunsing, wat een groot talent is. Maar Melanie Bierdrager verloor haar partij en ook Carla Nouwen verloor haar twee partijen, terwijl ze echt heel goed speelde. Zij had absoluut minstens één punt verdiend."

De thuisnederlaag is een bittere pil voor de tafeltennisdames van SKF. ,,We wisten van tevoren al dat het heel moeilijk ging worden, maar als we iets wilden bereiken, dan moesten we deze thuiswedstrijd winnen. Dan hadden we druk bij hen gelegd. Met de uitwedstrijd nog voor de boeg wordt het wel een heel lastig verhaal om nog een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. Maar daar gaan we natuurlijk wel voor", aldus Vonk.