• Oscar Hugen

Van Gent Finaleweken: Marcel Verhaar Nederlands kickboks kampioen

VEENENDAAL Op het internationale Enfusion Live gala in Den Haag heeft de Veenendaalse kickboksprofessional en sportschoolhouder Marcel Verhaar de Nederlandse titel kickboksen veroverd. Afgelopen zaterdag kwam Verhaar als winnaar uit de strijd om de titel -72.5 kg. ,,Dit is pas het begin."

Jeroen van der Veer

Het werd voor de goedlachse Verhaar een schitterend weekend, waarnaar hij al langere tijd had toegeleefd. Onder toeziend oog van de meegereisde sportwethouder Frits Beckerman won Verhaar het titelgevecht van Jan Julius Humme. Waar normaliter een gevecht uit vijf rondes bestaat, besloot de jury na drie rondes unaniem dat de Veenendaler de overhand had in het gevecht en niet meer bij te halen was.

Toch verliep de voorbereiding op de wedstrijddag allerminst soepel, blikt Verhaar vanuit zijn eigen sportschool terug. ,,Ik heb mijzelf drie keer moeten opwarmen. Twee keer moesten wij weer terug de kleedkamer in en pas na de derde keer kon het gevecht beginnen. Organisatorisch ging er iets niet helemaal goed."

Het bracht Verhaar echter niet van de wijs en toen hij voor de derde keer naar de ring mocht, was zijn moment daar. De wedstrijd was nog maar net begonnen, of de Veenendaler kreeg van Humme direct een goede klap op het hoofd. ,,Het bleek een wake-up call", lacht Verhaar. ,,Ik voelde hem wel, maar lachte naar hem. Het is natuurlijk ook een mentaal spelletje. Daarna ben ik los gegaan en hield ik niet meer op." In de derde ronde kreeg Verhaar nog meer het gevoel dat de overwinning binnen was en zocht hij zelfs contact met zijn vriendin. ,,Hij gaf mij een knipoog en hij was tijdens het vechten aan het lachen. Iedereen voelde al dat hij de overwinning in de tas had, maar dat gaf ons een extra bevestiging", aldus Melissa.

Met een grote lach hoort Verhaar zijn partner over het winnende gevecht praten en vult hij aan: ,,De tegenstander feliciteerde mij zelfs al. Een heerlijk gevoel, want ik heb er enorm hard voor gewerkt om deze belt te krijgen." Zo traint hij meerdere malen in de week in Zeist en ook in Eindhoven leerde hij op specifieke onderdelen nog beter te worden. ,,Conditioneel ben ik vooruit gegaan, mijn kracht kan ik beter verdelen en technisch maak ik stappen. Dat is er zaterdag allemaal uitgekomen. Het keiharde werken is beloond, maar het is slechts het begin."

Want alsof een eigen sportschool onder LaVita runnen nog niet genoeg is, wil Verhaar de wereld veroveren. Met de kampioensriem voor zijn neus, vertelt hij over zijn plannen: ,,Toen ik begon met deze sport zei ik dat ik wereldkampioen wilde worden. Die droom heb ik nog steeds en die jaag ik na." Dit alles doet Verhaar met een select groepje mensen om zich heen. Op hen vertrouwt hij blindelings. ,,Zonder hen had ik dit nooit kunnen bereiken. Ik ben hen enorm dankbaar voor hun steun en tijd. Het voelt als één familie en dat maakt mij sterk. Daarnaast zijn mijn sponsoren natuurlijk ook belangrijk, want de wedstrijden zijn enorm duur. Hopelijk komen er nog meer sponsoren bij, want ik wil nu ook de wereld laten zien wie Marcel Verhaar is."