• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Kraker tussen VVA en Veenendaal onbeslist 

ACHTERBERG In de topper tussen VVA Achterberg tegen Veenendaal was eerstgenoemde de betere ploeg, maar waren het de bezoekers die de beste kansen kregen. De 0-0 na afloop zorgde er dan ook voor dat beide ploegen niet goed wisten of ze blij moesten zijn of dat het voelde als verloren wedstrijd. Een ding is zeker; Candia'66 is de lachende derde en staat nu op de eerste plaats. 

 

Jeroen van der Veer

 

Beide koplopers uit de vierde klasse hadden in Achterberg te maken met de nodige spanning. Vooral Veenendaal kwam geen moment in de wedstrijd en moest toezien hoe VVA Achterberg met veel lef speelde. Ze schoven een verdediger in, lieten de bal makkelijker rondgaan en kwamen daardoor beter in de wedstrijd. ,,Maar daar koop je niets voor", concludeerde VVA Achteberg-trainer Jan Jaap van der Poel na afloop. ,,Desondanks ben ik trots op mijn spelers. Vandaag was een test voor ons en wij zijn geslaagd. Wij kunnen mee met Veenendaal."

Toch had alles anders kunnen zijn, als Tim Boogers zijn vizier op scherp had. Waar hij dit seizoen makkelijk het net vindt, wist hij zaterdag twee grote mogelijkheden om zeep te helpen. ,,Ik had al die treffers graag ingeruild voor de winnende treffer tegen VVA Achterberg. Toch moet ik toegeven dat hun keeper die bal echt goed eruit haalde."

 

Het werd vervolgens een gevecht tussen twee ploegen die overduidelijk niet wilde verliezen. Het spel ging op en neer en er was nauwelijks goed voetbal te bewonderen. ,,Wij sloegen het middenveld te vaak over", analyseerde Veenendaal-trainer Arco van Elst. ,,Ik miste daarnaast de echte wil om te winnen en daar baal ik van."

Aan de andere kant kon Rodny Veenhof leven met een punt. De aanvaller van VVA Achterberg was met enkele acties gevaarlijk, maar hij kon nooit de trekker overhalen. ,,Na een kopduel kreeg ik een blauw oog en zag ik niet zo goed meer. Dat speelt niet echt lekker, kan ik je zeggen."

 

Door de 0-0 staat Candia'66 op de eerste plaats en volgende VVA Achterberg en Veenendaal beide op één punt. ,,Over twee weken speelt VVA tegen Candia", wist ook Boogers. ,,Daar zie ik VVA Achterberg wel winnen en daarom hebben wij alles in eigen hand."

Ook Veenhof denkt zo over die belangrijke pot. ,,Het wordt een streekderby en wij kennen iedereen bij Candia'66. Wij willen van hen echt winnen. Het is al een uitstekend seizoen, maar het kan nog mooier worden."