• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Korfballers sluiten zaalseizoen af met winst

VEENENDAAL Het zaalseizoen heeft SKF afgesloten met een mooie overwinning op Wit Blauw. In de eigen sporthal ging het duel eigenlijk nergens meer om en stonden beide ploegen al op een plaats waar ze niet meer vandaan konden. Toch werd het een korfbalfeestje met veel strijd en passie. Uiteindelijk trokken de Veenendalers daarbij aan het langste einde en waren zij met de neutrale toeschouwers de grote winnaar; 29-25.

Jeroen van der Veer

Voor diverse personen bij SKF was dit een speciale wedstrijd. Neem bijvoorbeeld Steven Brink. De clubman is al zo'n 25 jaar aan de vereniging verbonden en hij zat als coach voor het laatst op de bank bij een zaalwedstrijd van het eerste team. Hij moest dan ook na afloop bekennen dat het toch anders aanvoelde dan normaal. ,,Je bent er je wel bewust van. Het was nou eenmaal anders dan normaal. Maar daarom ben ik ook zo blij met het resultaat; we hebben het goed afgesloten."


STAPPEN MAKEN Dat kwam mede door de goede start. Al snel pakte SKF door Sytse de Jong een 2-0 voorspong en deze hield het de gehele wedstrijd vast. Geen enkele keer keek de thuisploeg tegen een achterstand aan en in het publiek werd dan ook terecht de vraag gesteld: 'waarom konden ze dit niet elke week?'

Het antwoord had Steven Brink na afloop ook niet, maar hij probeerde het wel te verklaren. ,,We verloren onze eerste partij in de zaal. Die twee punten kom je nu te kort om mee te strijden om de titel. Vandaag zag je echt strijd en in voorgaande wedstrijden moest het bij de spelers komen om dit te bereiken. Ze hebben dus zeker stappen gemaakt, maar dat betekent wel dat we in het begin te kort kwamen."


VIERDE PLAATS Na een 19-13 ruststand kwam Wit Blauw in de tweede helft nog bijna terug, alleen wist SKF dit steeds vakkundig te voorkomen. Iedere keer als het spannend leek te worden, maakten de Veenendalers ook een treffer en werd het gat weer groot. Mede hierdoor werd het 29-25 en sloot Brink zijn hoofdtrainersschap af met een zaalwinst en een vierde plek in de competitie. ,,In het linkerrijtje en dat is goed, al had ik ons liever in de top drie gezien. We hadden er misschien meer uit kunnen halen."


VOOR DE TITEL GAAN Desondanks gaat het met vertrouwen naar buiten, waar op 20 april de eerste wedstrijd weer wordt gespeeld. Het moet nog zes wedstrijden spelen en momenteel staan de mannen en vrouwen op een tweede plaats. Een punt achter de koploper. ,,We gaan voor de titel", is Brink duidelijk. ,,De eerste wedstrijd, een thuisduel, wordt daarin direct cruciaal. Winnen wij die, dan schat ik onze kansen rooskleurig in. Eigenlijk kan je die partij wel zien als een alles-of-niets-pot en dat beseft ook iedereen. Daarom is het zo lekker dat we zaterdagavond Wit Blauw konden verslaan en vertrouwen tankten."