• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Kleurloos Veenendaal verliest zicht op titel

VEENENDAAL De kansen op een eventuele titel zijn door Veenendaal in het duel tegen Candia'66 verspeeld. De bezoekers uit Rhenen blijken een reuzendoder, want na VRC won het ook van Veenendaal; 1-2. ,,Dit verlies is terecht", was Arco van Elst duidelijk. ,,Zij waren beter, benutten de mogelijkheden en voor ons is het nu hopen op de nacompetitie."

Jeroen van der Veer

Want het gat van vijf punten met koploper VRC is met nog drie duels te gaan simpelweg te groot. Is dat dan erg? Die vraag zou op het sportpark van voetbal vereniging Veenendaal door iedereen met een nee beantwoord worden. Afgelopen jaar promoveerde het naar de derde klasse en daarin doet het dit seizoen gewoon uitstekend mee. ,,Misschien leven we wel boven onze stand, dat kan ook hé. We zijn het allemaal normaal gaan vinden, maar dat is het eigenlijk niet."

GEMIS De altijd realistische Van Elst zegt waarop het staat en kon dan ook niets anders dan toegeven dat het tegen Candia'66 niet goed genoeg was. De ploeg uit Rhenen was scherper in het duel, konden elkaar makkelijker vinden en beschikte daarnaast over creativiteit. Precies dat ontbrak bij de thuisploeg.

Dat had vooral te maken met Luuk van de Lustgraaf. De spelbepaler van Veenendaal stond aan de kant met een blessure en werd gemist. Als een duel op slot zit, kan de linkspoot een duel openbreken en juist zo'n type speler werd zaterdagmiddag hard gemist.

,,Hij kan tussen de linies spelen, een steekpass geven of zelf scoren", aldus Van Elst. ,,Een Veenendaal met of zonder Luuk is een groot verschil. Dat is vanmiddag helaas gebleken."

EFFECTIEF De elf die het wel moesten doen, begonnen slap aan het duel. Candia'66 was direct de betere en had ook vaak de bal. Gemiste mogelijkheden zorgde ervoor dat Veenendaal niet al snel tegen een achterstand moest aankijken.

Daarentegen was het zelf dodelijk effectief. De eerste bal in de zestien bij Candia'66 werd direct een treffer voor Veenendaal. Vincent van de Weerdhof was alert bij een rebound en kon in twee instanties de openingstreffer produceren.

,,Daarna krijg je dé mogelijkheid op 2-0", zag ook Van Elst. ,,Vincent speelde zichzelf mooi vrij en bracht Jordy van Olderen in stelling. Helaas faalde hij, anders was het duel misschien al voor rust gespeeld."

VIZIER Dit gebeurde niet en Candia'66 liet zien dat het eigenlijk veel te laag staat. Met levensgevaarlijke aanvallers werd de jacht door de bezoekers ingezet en pas na een uur spelen kwam de terechte gelijkmaker. Doelman Guido Prins verwerkte een bal half, waarna de bezoekers dankbaar gebruik maakten van de geboden mogelijkheid. ,,Dat was echt een flutgoal", was de Veenendaalse oefenmeester duidelijk.

Maar ook deze tellen en vanaf dat moment ging Veenendaal alles of niets spelen. De ploeg speelde om het kampioenschap, maar door dit offensief kwam er achterin wel veel ruimte.

Door knullig balverlies van Stephan van Grootveld en slap ingrijpen van Mark de Haan kon Candia'66 in de omschakeling toeslaan. De treffer in de 85ste minuut was de nekslag en hierdoor bleef Veenendaal met lege handen achter. ,,We mikken nu op een periode. Dat verdien je sowieso als je tweede wordt en daar moeten wij ons vizier nu op richten."