• Peter van Veen

Van Gent Finaleweken: Klein terug nu prijzen worden verdeeld

VEENENDAAL Met nog één duel op het programma, heeft De Merino's de beste papieren voor een plaats in de nacompetitie. De Veenendaalse eersteklasser kan terugkijken op een uitstekend seizoen, waarbij er vaak goed en verzorgd voetbal op de mat werd gelegd. Zonder daarbij spelers te kort te doen, springt de naam van Sebastiaan Klein eruit. Terwijl de aanvoerder op reis was, raakte De Merino's in een dip. Inmiddels is Klein weer terug en is de positieve flow weer gevonden.

Jeroen van der Veer

 

Lang werd er aan de lange speler getwijfeld: was het nou een spits of een nummer tien? Die vraag lijkt inmiddels beantwoord en met zijn vrije rol aan de rechterkant lijkt hij een aanvallende middenvelder te zijn. ,,Maar afgelopen zaterdag speelde ik in een tweespitsensysteem als tweede spits. Ook heerlijk, zolang ik maar kan sleuren."

FIJN Hoofdtrainer Henne Oostermeijer vond het te makkelijk om in mindere weken met de vingers naar de afwezigheid van Klein te wijzen, maar kon niet ontkennen dat hij blij was dat hij weer kon beschikken over zijn aanvoerder. ,,We hebben meer mogelijkheden en daarnaast is Sebas gewoon een goede voetballer. Voor iedereen is het fijn dat hij er weer is."

Een trip naar Chili zorgde voor vier weken absentie, legt Klein uit: ,,Mijn vriendin wilde altijd al naar het land waar haar familie vandaan kwam. In de zomervakantie is het daar winter en op andere momenten zaten we met ons werk. We moesten het eigenlijk wel nu doen, anders kwam het er niet van."

SCHULDIG Toch bekent de rechtspoot dat hij er moeite mee had. In de belangrijke fase van de competitie, liet hij als aanvoerder de groep tijdelijk achter zich. ,,Je maakt aan het begin van het seizoen afspraken en dan vond ik het niet tof van mijzelf dat ik zomaar wegging. Ja, ik heb mij daar best schuldig over gevoeld. Toch begreep men mijn beslissing."

Via de whatsapp kreeg hij van de teammanager zo'n zeven keer per wedstrijd een berichtje over het verloop van de partij en daarbij hoorde hij dat De Merino's even uit de flow was. Terwijl hij in het verre Chili zat, moest hij lezen dat De Merino's te maken had met veel schorsingen en blessures en het daardoor in een negatieve spiraal kwam. ,,In de groepswhatsapp was het ook even wat minder vrolijk. Vervelend dat je dan op zo'n grote afstand zit en geen onderdeel van de selectie bent."

FEESTJE Toch genoot Klein van Chili en nu hij weer terug is, wil hij alles voor zijn club geven. Afgelopen zaterdag was hij al belangrijk met twee treffers en wint De Merino's aankomend weekend van Roda'46, dan speelt het nacompetitie. ,,Natuurlijk wil je die behalen, want dat betekent dat je een feestje hebt. Daar houden wij in ons team wel van. Toch moet ik eerlijk bekennen dat het nog niet heel erg leeft."

De Merino's maakt dus nog altijd kans voor promotie naar de hoofdklasse. Realistisch of niet; de spelers gaan ervoor. ,,Het is een afweging die je moet maken. Volgend jaar in de eerste klasse om de prijzen spelen of knokken in de hoofdklasse. Beide mooie uitdagingen en daarom zullen wij ons stinkende best doen."