• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Kampioenskoorts neemt toe bij DOVO

VEENENDAAL Er stonden slechts zes treffers op het scorebord en daarmee deed DOVO zichzelf misschien wel te kort. Tegen Dronten was het veruit de bovenliggende partij, liet het zien kampioen te willen worden en was de ene na de andere aanval te bewonderen. Natuurlijk was er na de 6-1 overwinning dan ook vreugde, al had het liever meer gescoord.

 

Jeroen van der Veer

 

Vooral Serhat Koc had zijn productie van twee treffers graag omhoog getild. De kleine spits kreeg kans op kans. ,,Zelfs eentje voor open doel", lacht hij na afloop. ,,Een polletje was de boosdoener."

Nu kon er om gelachen worden, want voor zijn enorme misser was de klus al geklaard. Door treffers van Koc en Joshua Patrick (penalty) had het na zeven minuten al een 2-0 voorsprong. ,,Het was vandaag echt heel makkelijk", aldus de maker van de openingstreffer.

Nog voor rust scoorde Patrick zijn tweede en tien minuten na de onderbreking was het alweer de aanvalspartner van Koc die het net wist te vinden. Marley Berkvens mocht ook zijn doelpuntje meepikken, waarna Dronten iets terug mocht doen. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Koc.

,,Iedereen leeft heel ontspannen naar de titel toe", aldus de maker van twee treffers. ,, Het zijn nog drie finales en wij hebben alles in eigen hand. Stress? Welnee. Iedereen heeft er vertrouwen in dat het dit jaar wel gaat lukken."

 

*Archieffoto