• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Jong AZ maatje te groot voor GVVV

VEENENDAAL De talenten van AZ hebben tegen GVVV laten zien hoe het om moet gaan met kansen. Waar de bezoekers uit Veenendaal veel mogelijkheden omzeep hielpen, sloeg Jong AZ keihard toe. Hierdoor liet men zien dat het niet voor niets kampioen in de Tweede Divisie is geworden en wordt het voor GVVV zaak om in de komende drie wedstrijden een top vijf klassering veilig te spelen.

 

Jeroen van der Veer

 

,,Het was zaterdagmiddag niet leuk", sprak aanvoerder Roy Terschegget na de 3-1 nederlaag. Samen met zijn teamgenoten moest het vrijwel de gehele wedstrijd achter de bal aanrennen. ,,Zij waren voor ons een maatje te groot."

 

Toch kreeg het, vooral in de eerste helft, enkele goede kansen om de wedstrijd te doen draaien. Want ondanks dat Jamie Jacobs en Muamer Tankovic de thuisploeg binnen het half uur op 2-0 wisten te zetten, kreeg het kansen. ,,Zij straffen twee fouten af en daarom ga je met een achterstand de rust in. Dat was vandaag het verschil. Wij schieten op de paal, zien een bal van de lijn gehaald worden en zij slaan gewoon direct toe."

Na de pauze werd ook de 3-0 geproduceerd, waarna Frank Tervoert pas tien minuten voor tijd iets terug wist te doen. ,,Toen was het duel eigenlijk al gespeeld", aldus Terschegget. ,,Het is voor ons nu zaak om in de top vijf te blijven. Als dat lukt, hebben wij een goed seizoen gedraaid."

 

*Archieffoto