• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Jansen belangrijk voor winnend GVVV

VEENENDAAL Een knappe redding in de laatste minuut van Johan Jansen heeft GVVV uiteindelijk de drie punten opgeleverd. In het duel tegen Achilles'29 hadden de Veenendalers het moeilijk en bleef het onnodig lang spannend. Met een 0-1 tussenstand op het scorebord moest Jansen in de slotfase heldhaftig optreden en daardoor hield de ploeg van Niek Oosterlee opnieuw de nul. ,,Het was van onze kant geen beste wedstrijd."

Jeroen van der Veer

Daarmee drukt Jansen het nog voorzichtig uit. Het middenveld bij GVVV werd zo nu en dan overlopen en de Veenendalers bleken niet scherp in het duel. Toch kwam het voor rust op voorsprong. Na een lange bal van Jansen wist Soufiane Lagmouchi de vrijstaande Robin Mulder te bereiken. De gelegenheidsspits twijfelde niet en scoorde de 0-1. ,,Daarvoor hadden beide ploegen wat kansen", blikte Jansen terug. ,,Vooral wij hadden er voor rust wel een paar meer mogen maken." 

In de tweede helft voerde hekkensluiter Achilles'29 de druk op en kreeg het ook enkele mogelijkheden. Toch kwam het geen enkele keer door de verdediging en als dat wel gebeurde, stond daar altijd Johan Jansen. Doordat ook GVVV zijn geboden kansen niet wist te maken, wonnen de Veenendalers met minimaal verschil.