• Ontlading bij de 1-0

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Aanvoerder Roy Bakkenes met de pijlsnelle Jan Struijk

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ondanks hard inkoppen werd deze kans gekeerd

  Ted Walker
 • Dovo trainer Bert van Sas voor de wedstrijd

  Ted Walker
 • Joshua Patrick baalt: Deze had er in gemoeten

  Ted Walker
 • Enrico Patrick bereidt de 2-0 voor

  Ted Walker
 • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Ingrepen pakken voor DOVO goed uit

VEENENDAAL Er stond een enorme druk op de wedstrijd tussen DOVO en Eemdijk en dus gaven de Veenendalers nu wel thuis. Want speelt de hoofdklasser een alles of niets wedstrijd, dan is het opeens wel mogelijk om de broodnodige punten binnen te slepen. Zaterdag werd zo'n middag, waarbij Eemdijk op een 2-1 nederlaag werd getrakteerd. Dit gebeurde met enkele opvallende wissels, waarbij Serhat Koc bijvoorbeeld op de bank werd gelaten.

Jeroen van der Veer

De toon bij DOVO is gezet. Na een kwakkelend seizoen gaat het nu echt om de knikkers en daarom zetten trainer Bert van Sas zonder pardon zijn sterspeler Koc op de bank. Naast hem mochten de gebroeders Patrick zitten, die ook al niet de minste namen zijn. ,,Ik ben er om keuzes te maken", begint Van Sas aan zijn uitleg. ,,De jongens in vorm spelen en ik moet er een winnend team van maken."

Toch was het geen gemakkelijke beslissing, bekent de interim-trainer van de Veenendalers. Zo moest hij meerdere dagen broeden op het plan en uiteindelijk werd de knoop doorgehakt. ,,Een winnende trainer heeft makkelijk praten, maar het pakte wel goed uit. Ik heb vandaag een team gezien dat er echt voor wilde gaan. Koc heeft uitstekende kwaliteiten, alleen loopt het bij hem momenteel niet zoals iedereen hoopt. Dan kunnen we blijven sukkelen of iets veranderen. Ik koos voor het laatste."

Zonder de kleine aanvaller begon DOVO niet goed aan de allesbeslissende wedstrijd. Eemdijk bekleedde voor de aftrap de vierde plaats, die hoogstwaarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie, en wilde voorkomen dat DOVO over hun heen ging. De bezoekers creëerden in de eerste twintig minuten drie goede mogelijkheden, maar benutten deed het ze niet.

,,We waren wat zoekende", bekende verdediger Adil Mahdadi. ,,Nadat we de beginfase door waren gekomen, begon het echte gevecht. Daarin fungeerden we als een hecht collectief en hebben we keihard geknokt. Ik ben trots op het team."

Knokken deed DOVO zeker, maar het was voetballend niet om aan te zien. Toch kwam het in de eerste helft wel op voorsprong, toen Mahdadi opeens opdook voor het doel van Eemdijk. Na een voorzet van Roy Bakkenes kon de verdediger zich doelpuntenmaker noemen. Voor rust kreeg de aangever op de 1-0 ook een grote kans, maar zijn kopbal van vijf meter trof geen doel.

Na de onderbreking was het strijdplan van DOVO helder. Alles tegenhouden en de wedstrijd snel op slot gooien. Toonen kreeg daarvoor een niet te missen kans en ook Jan Struijk trof geen doel.

Op het moment dat Eemdijk een punt rook, bracht Van Sas toch de gebroeders Patrick binnen de lijnen. De boodschap van de trainer bleek aan te zijn gekomen, want in de tachtigste minuut waren zij beslissend. Joshua Patrick werd diep gestuurd, hield in en gaf de bal aan zijn broer Enrico. Deze bediende Ent, waarna de 2-0 op het scorebord kwam te staan.

Drie minuten voor tijd kon Eemdijk vogelvrij een corner inkoppen, maar hield DOVO vervolgens knap stand. ,,Een compliment voor de jongens", aldus Van Sas. ,,Niet alleen naar de basis, maar ook zeker de invallers. Dit is een overwinning van het collectief. De spelers die gepasseerd waren, pakten het uitstekend op."

Ook doelpuntenmaker Mahdadi was tevreden en kan niet wachten op de volgende wedstrijden. ,,We moeten nu vlammen en vandaag hebben wij laten zien hoe dat moet. Het was misschien niet goed, maar de punten tellen."