• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Incompleet De Merino's blij met punt

VEENENDAAL De vrijwel lege bank naar De Merino's trainer Henne Oostermeijer was eigenlijk geen gezicht. Slechts twee spelers waren daarop te vinden en de leider van het eerste team stond ingeschreven als reservedoelman. Mede door de grote hoeveelheid afwezigen was de ploeg dan ook blij met het punt bij en tegen JSV Nieuwegein. 

 

Jeroen van der Veer

 

Acht spelers waren door een blessure of schorsing afwezig en daarom moest Oostermeijer flink puzzelen. Het kwam uiteindelijk uit bij de basis die zaterdag de wei werd ingestuurd en zij deden alles wat in hun mogelijkheid lag. ,,Wij moeten het normaal hebben van het voetbal aan de bal. Nu stonden er echter veel spelers in die de bal liever niet hebben en weer over andere kwaliteiten beschikken. Daarom was onze taak om keihard te werken en ik ben blij dat we als collectief gevochten hebben."

 

Bij de rust stond het nog op achterstand, maar door een benutte strafschop van Joop de Bruin werd het toch 1-1. ,,Eigenlijk ging de penalty mis. De keeper pakte hem en de rebound kon Joop alsnog afmaken. Of hij volgende week weer mag nemen? Daar moeten we even over discussiëren."

 

Bij het gelijkspel bleef het en nu mag Oostermeijer hopen dat de selectie weer wat breder wordt. ,,Het is nu saai om trainer te zijn. Je moet hopen dat we op dinsdag en donderdag genoeg spelers hebben", bekent de oefenmeester. ,,Desondanks weten wij de oorzaak en hoor je niemand zeuren. Dat vind ik dan wel weer mooi. Volgende week hoop ik dat er twee spelers weer aansluiten bij de groep en die week daarna weer een stuk of drie. Dan zijn we weer redelijk compleet."

 

*Archieffoto