• * Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: 'Ik zit nog vier keer op de bank'

VEENENDAAL Tegenstander Vriendenschaar kon bij een punt kampioen worden en door het 0-0 gelijkspel tegen Panter stonden er na afloop twee tevreden ploegen. De Roos-brigade kwam ongeschonden uit de strijd en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie, terwijl de bezoekers het kampioensfeest vierden.

Jeroen van der Veer

Het was voor het publiek dan geen hoogstaande wedstrijd en er waren nauwelijks kansen te bewonderen. Het collectief van Panter hield knap stand en liet zien in een goede flow te zitten. Deze wil het dan ook vasthouden, om zo ook in de nacompetitie hoge ogen te kunnen gooien.

Na afloop werden diverse spelers, staf en de trainer bedankt tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Hierbij vielen tranen, maar Ronald de Roos weet als geen ander dat dit niet zijn laatste thuisduel was op de bank van Panter. ,,Nog minimaal één", zegt hij stellig. ,,En de laatste wedstrijd is op 15 juni. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wij de finale gaan halen, want dit team is nu niet te stoppen. De trein rijdt en blijft rijden."

,,We zijn voor niemand bang", gaat De Roos verder. ,,Aan het begin van dit seizoen liep het stroef omdat we acht jonge jongens moesten inpassen. Er is veel gezegd en gebeurd...Maar nu, nu gaat het goed en zijn we in een flow gekomen. Er zijn dit seizoen veel dingen gebeurd, maar ik heb mijn rug gerecht en ben de jongens dankbaar. Zij hebben gestreden en moeten het nu afmaken. Daarom zeg ik ook: ik zit nog vier keer (één competitie en drie keer in de nacompetitie, red) op de bank bij Panter."