• Archieffoto

    Brenda Dekker

Van Gent Finaleweken: 'Ik word moe van die vragen'

VEENENDAAL Na afloop van de verloren partij tussen GVVV en AFC moest Wilco den Hartog toch even zijn frustratie kwijt. De verdediger van GVVV krijgt al weken de vraag wat nou eigenlijk de doelstelling van hen is, nu ze toch nergens meer voor spelen. Die vraag kwam ook meermaals na de 2-3 nederlaag en dat was tegen het zere been van Den Hartog. ,,Ik word moe van die vraag."

Jeroen van der Veer

,,Wij zijn allemaal sporter en willen altijd winnen", is hij duidelijk. ,,Denk je dat wij het veld opstappen en denken: 'laten we vandaag eens even verliezen'. Nee, natuurlijk niet. Ik kan mij er echt aan storen dat sommigen dat denken."

Tegen AFC liet het duidelijk zien dat GVVV een prima ploeg is. Het kreeg voldoende kansen, maar AFC wist in de slotfase de overwinning naar zich toe te trekken. ,,Zij speelden om niet te degraderen en zitten in een andere situatie. Daarom gingen zij ook alles of niets spelen, omdat ze merkten dat er iets te halen viel."

Op dat moment was de stand 2-2 na doelpunten van Soufiane Laghmouci (43'), Raily Ignacio (44' en 65') en Simon Brouwer (85') en leek GVVV even voor de 2-3 zelf de winnende treffer te scoren. Een levensgrote kans werd echter niet benut en in de rebound schoot Tom van den Brink de derde Amsterdamse treffer achter doelman Johan Jansen. ,,We hebben een uitstekend seizoen gedraaid en willen nu goed afsluiten. Dat moeten we de komende wedstrijden laten zien door overwinningen te pakken."