• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Het is vijf voor twaalf bij Panter

VEENENDAAL Duidelijke woorden van Panter-trainer Ronald de Roos na de 4-2 nederlaag tegen Candia'66. De oefenmeester was alles behalve blij en waarschuwde zijn ploeg. ,,Het is vijf voor twaalf, als het niet al twaalf uur is. Er moet iets veranderen, anders loopt dit seizoen niet goed af."

Jeroen van der Veer

Daarmee doelt De Roos op de positie die Panter momenteel bekleedt. Met nog slechts twee ploegen onder hen, moet het waken voor degradatie. ,,Naar boven kijken moeten we niet doen. Alles moet nu wijken om twee ploegen onder ons te houden. Daarna het boek van dit seizoen dichtklappen en wegggooien."

Tegen Candia'66 kwam het na een kwartier op achterstand en direct na rust viel ook de 2-0. Door Jos van der Wilt kwam er nieuw leven in de wedstrijd, maar de 3-1 was toch weer een tikje. Martin Rozeboom scoorde vervolgens de aansluitingstreffer en Illias Abba had de gelijkmaker kunnen scoren.

De middenvelder faalde van elf meter en vervolgens scoorde Candia'66 uit de counter de 4-2. ,,De gifbeker, of beter gezegd gifemmer, moet leeg. We moeten nu de wonden likken en er aankomende week weer met z'n allen staan."