• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: GVVV zit IJsselmeervogels flink dwars

VEENENDAAL Het Veenendaalse GVVV heeft ervoor gezorgd dat IJsselmeervogels zo goed als zeker geen kampioen gaat worden. De ploeg van Niek Oosterlee won door een doelpunt in de slotfase met 3-2 en daardoor lijkt Vogels geen titel te kunnen pakken in de tweede divisie. ,,Zij hadden recht op meer, maar dit zijn voor ons de lekkerste."

Jeroen van der Veer

In beide helften gebeurde er van alles in de slotfase. Zo kwam GVVV in eigen huis in de 42ste minuut op voorsprong door een eigen doelpunt, maar door een penalty werd het twee minuten daarna 1-1.

Wie op dat moment de kantine opzocht voor verkoeling heeft het doelpunt van Roy Terschegget niet gezien. De aanvoerder van GVVV (en volgend jaar speler van Spakenburg) maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1. ,,Bij de 1-0 schoot ik hem tegen de speler aan en de 2-1 was een snoekduik", analyseerde Terschegget de twee GVVV-doelpunten. ,,Vandaag speelde ik wat meer op tien en dat beviel mij wel. Heerlijk tussen de linies in."

Tien minuten na rust kwam IJsselmeervogels weer op gelijke hoogte met GVVV en ontstond er een mooi voetbalgevecht op Sportpark Panhuis. Tot aan de laatste seconde bleef deze boeiend en terwijl IJsselmeervogels vol op de aanval speelde, profiteerde GVVV van de ruimte.

De pijlsnelle Sherwin Grot zorgde voor enorme feestvreugde door GVVV in de 96ste minuut de overwinning te bezorgen. ,,Ik weet niet wat hij allemaal aan het doen was. Het leek wel alsof hij door de verdediging aan het dansen was. Een schitterende goal. Zoals gezegd; zij verdiende het om te winnen, maar wij pakken de punten. Heerlijk hoor."