• Brenda Dekker / Archieffoto

Van Gent Finaleweken: GVVV verdient kratten bier na winst

VEENENDAAL Tien kratten bier komen er vanuit Katwijk richting GVVV nadat de Veenendalers zaterdagmiddag wonnen van Kozakken Boys. De ploeg van Niek Oosterlee wist met 2-1 van de titelkandidaat te winnen en daardoor was Katwijk de lachende derde. ,,Wij kunnen dan wel geen kampioen meer worden, maar spelen altijd voor de winst."

Jeroen van der Veer

Ondanks dat Kozakken Boys in de eerste helft continu de bal had, wist GVVV eenvoudig stand te houden. Deze geduldige houding werd voor de Veenendalers direct na rust beloond met een treffer van Jeremy de Graaf en vanaf toen speelde het een gewonnen wedstrijd. Aanvoerder Roy Terschegget:  ,,Zij moesten scoren om in het spoor van Katwijk te blijven en daardoor kregen wij ruimte."

Een benutte strafschop van Robin Mulder zorgde voor de 2-0, waarna Kozakken Boys door een omhaal terug in de wedstrijd kwam. ,,De laatste vijftien minuten gingen wij helemaal kapot, alleen hielden wij wel stand. We vochten als een collectief en dat is tekenend voor deze groep."

De bezoekers drongen nog wel aan, maar de verdediging van GVVV gaf geen krimp. Hierdoor ontvangt de selectie van GVVV tien kratten bier van Katwijk. ,,Had Bart geregeld", lachte Terschegget na afloop. ,,Dat lust ik alleen niet, maar voor mij zou ook gezorgd worden."