• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: GVVV 'schijtziek' van gelijkspel (video)

VEENENDAAL Na het gelijkspel in Haarlem, was GVVV-trainer John de Wolf ontevreden. Zijn ploeg speelde tegen HFC niet met het mes tussen de tanden en daardoor werden de drie punten niet meegenomen naar Veenendaal; 1-1. ,,Ik word er schijtziek van dat het in uitwedstrijden nauwelijks lukt."

 

Jeroen van der Veer

 

De krachtige woorden van de oefenmeester kwamen recht uit het hart. Zijn ploeg voetbalt op eigen sportpark uitstekend, maar in uitwedstrijden wil het maar niet vlotten.

Ook in de eerste helft zagen de meegereisde supporters een mak GVVV en ook HFC kon niet echt een vuist maken. Het spel ging dan ook op en neer en beide ploegen wisten niet een doelpunt te produceren. 

Door een treffer van Martin van Eck kwam het na de onderbreking op voorsprong en leek GVVV het geloof op een overwinning te hebben gevonden. ,,Maar dan moet je het wel langer vasthouden", baalde De Wolf. ,,Al vrij snel valt die 1-1 en daardoor kan je niet profiteren van het feit dat zij moeten aanvallen."

In het vervolg van de wedstrijd moest GVVV vooral doelman Johan Jansen bedanken dat het een punt mocht meenemen, want het was de thuisploeg die de beste kansen kreeg.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd voor de ploeg van De Wolf en kan het een mokerslag uitdelen aan Spakenburg. ,,Zij hebben vandaag weer verloren en staan op degraderen. Dat zijn de mooiste potjes en ik heb het liefst dat die wedstrijd morgen al is. Daarnaast willen wij gewoon dolgraag tweede worden."