• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: GVVV plaatst zich voor Tweede Divisie (+video)

VEENENDAAL De 42-jarige Dennis van Meegdenburg ging op de schouders, wonderdokter John de Wolf werd toegezongen en man van de wedstrijd Simon Brouwer heeft wel honderden kussen gehad. De 2-1 overwinning op Rijnsburgse Boys maakte bij GVVV enorm veel los en de Veenendalers plaatsten zich daardoor voor de Tweede divisie.

Jeroen van der Veer

In de knotsgekke topklasse stonden Rijnsburgse Boys en GVVV op de laatste speeldag tegenover elkaar. De winnaar zou zich plaatsen voor de nieuwe Tweede divisie en dus haalde trainer John de Wolf alles uit de kast. In Hoenderloo werd er overnacht en werd Emile Ratelband vrijdagavond naar het hotel gehaald. Aanvoerder Roy Terschegget stond daar in glas en daarmee gaf hij het startsein voor de belangrijke wedstrijd van zaterdagmiddag.

Na een slappe openingsfase, begon GVVV te voetballen en kreeg Martin van Eck na tien minuten een niet te missen kans. Deze werd niet benut en ook een kopbal van de middenvelder was niet bevrijdend.

Na 39 minuten hield iedereen zijn adem in, toen Danny van der Vijver de bezoekers op 0-1 bracht. ,,Toen kneep ik hem wel even", bekent de uitstekend spelende Wilco den Hartog. ,,Toch had ik alle geloof erin dat het goed kwam."

En dat kwam het. Na maanden van revalideren ontpopte Simon Brouwer zich tot de grote man. Na een afgemeten voorzet van Toufik Adnane, kon de middenvelder de bal twee minuten na de 0-1 tegen de touwen koppen.

De GVVV-trein denderde door en een minuut voor rust werd een schitterende pass van Dennis van Meegdenburg door Brouwer opnieuw tegen de touwen geschoten. ,,Ik gun het die jongen zo", aldus een blije De Wolf. ,,Hij heeft maanden moeten revalideren. Daar hebben we veel tijd en energie in gestoken en kijk nu. Hij betaalt ons en zichzelf dubbel en dwars terug."

,,Als de eerste helft vijf minuten langer had geduurd, hadden we nog meer gescoord", dacht Toufik Adnane. ,,Ze waren geknakt en lagen op de rug."

Hoe prachtig en open de eerste helft was, zo rommelig werd de tweede. ,,Kan mij het schelen", lachte Wilco Den Hartog na afloop. ,,Er stond vandaag een team en we hebben keihard geknokt. Het collectief heeft vandaag gewonnen."

Niemand had het na afloop over de bal tegen de GVVV-paal of die ene poging die van de lijn gehaald moest worden. De rode kaart voor Jeroen Hessing (Rijnsburgse Boys) vijf minuten? Niemand die daar nog aan dacht: ,,Het is feest", glunderde Roy Terschegget. ,,Het begon gisteravond al. Toen ik op dat glas ging staan hadden we met z'n allen het gevoel dat ons niets kon gebeuren. Dat hebben we vandaag uitgestraald en op karakter hebben we gewonnen."

Wonderdokter John de Wolf genoot van een afstandje van zijn feestende spelers. Met zijn wollen muts op het hoofd, straalde hij van oor tot oor. De Veenendalers stonden zelfs even voorlaatste en na de winterstop herpakte het zich volledig. ,,Wonderdokter? Hou toch op. Die jongens hebben het gedaan, niet ik. Zij zijn door het vuur gegaan en hebben zich herpakt. Ik was daar slechts een hulpmiddel bij."

De overwinning betekende echter wel dat het afscheid van Dennis van Meegdenburg definitief is. De 42-jarige kwam dit seizoen toch weer terug, maar houdt het nu voor gezien. ,,Het is mooi geweest. Die schoenen trek ik niet meer aan. Geweldig dat we dit gehaald hebben en nu gaan we feesten. Ik mag dan wel de oudste zijn, maar ik zal straks bij het feest voorop lopen.