• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: GVVV overnacht voor kraker in Hoenderloo

VEENENDAAL In voorbereiding op de alles of niets wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys gaat GVVV overnachten in Hoenderloo. Aanstaande vrijdag vertrekt de selectie na een training in Veenendaal richting het trainingscomplex waar het Nederlands Elftal zich ook altijd voorbereid op wedstrijden.

Jeroen van der Veer

Al langer speelde trainer John de Wolf met het idee om gezamenlijk te overnachten en nu heeft hij dit omgezet in daden. Wint het zaterdag van Rijnsburgse Boys, dan speelt het volgend jaar in de Tweede divisie. Bij een gelijkspel komt een beslissingswedstrijd en bij een nederlaag is het seizoen simpelweg mislukt. ,,We moeten bij elkaar zijn en ons volledig focussen op die wedstrijd. We moeten we over lijken gaan, of we nou goed of slecht spelen. Wij moeten zorgen dat het zaterdag om 16.15 uur bij ons feest is."

In het verleden speelde GVVV diverse finales en gingen er veel verloren. Zo ook de wedstrijd Spakenburg - GVVV, waar in Volendam gespeeld werd voor de landstitel. Hierbij overnachten de spelers ook in een hotel, wat toen voor veel vraagtekens zorgde. ,,Dat is het verleden", aldus aanvoerder Roy Terschegget. ,,We sliepen in een hotel, wat je geen hotel mocht noemen. Daarnaast werd je toen continu wakker van de kikkers."

Ook De Wolf wil niet terugkijken en benadrukt dat er nu een andere situatie is. ,,Nieuwe staf, nieuwe spelers en ook een andere sfeer. Ik ben er van overtuigd dat dit het beste is voor de groep en daarom gaan we daarheen. Omdat Hoenderloo geen kunstgras heeft, gaan we vrijdag eerst bij GVVV trainen. Daarna met de bus die kant op, samen een hapje eten en vervolgens gezamenlijk naar het duel toeleven."

Bij beide heren is de gezonde spanning aanwezig, al kijken ze uit naar het duel in Veenendaal. ,,Het is mooi om te zien dat de supporters nu al actie organiseren", aldus Terschegget. ,,Ons publiek is vaak redelijk kritisch en houdt bijna nooit sfeeracties. Wij als spelers missen dat soms wel en daarom is het mooi dat ze er nu zo mee bezig zijn. Het moet zaterdag een Veenendaals feestje worden."