• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: GVVV met dubbele gevoelens terug naar Veenendaal 

VEENENDAAL In de midweekse wedstrijd tegen VVSB is het GVVV niet gelukt om de punten mee naar Veenendaal te nemen. Door het gelijkspel ging de ploeg van John de Wolf met een dubbel gevoel de bus in, want langere tijd speelde het tegen tien man. Daartegenover stond dat gestopte strafschop en de 3-3 in de allerlaatste minuut. ,,Ik weet daarom niet wat ik er van moet vinden."

 

Jeroen van der Veer

 

Na een kwartier voetballen kreeg GVVV de eerste tegentreffer te verwerken. Het doelpunt leek de spelers wakker te hebben gemaakt en daarna liet De Wolf-brigade zien dat het uitstekend kan voetballen. De combinatie werd weer gevonden en dit zorgde ervoor dat het enkele keren dicht bij de gelijkmaker was. 

 

Tien minuten voor rust kwam deze er eindelijk en daarnaast kreeg ook VVSB de rode kaart. ,,Een speler van hun haalt de bal met zijn handen van de lijn", aldus GVVV-doelman Johan Jansen. De strafschop werd door Roy Terschegget benut. 

 

,,Daarna hadden we het lastig", analyseerde Jansen. ,,Tegen tien man was het even zoeken en tot aan de rust bleef het rommelig."

 

Toch liep GVVV achter de feiten aan door een fantastisch genomen vrije trap. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog een strafschop tegen. ,,Een moeilijke situatie en ik kan niet zeggen of deze terecht was", aldus Jansen. ,,Vervolgens schiet hij hem goed in, maar kan ik hem pakken."

 

Door deze opsteker begon GVVV weer in de overwinning te geloven en kwam het via Martin van Eck op gelijke hoogte. Tegen tien man moet je vervolgens voor de winst gaan en daarom speelde De Wolf met zijn mannen achterin één op één. ,,Marbouh maaide vervolgens over de bal heen, waardoor zij in de negentigste minuut de 3-2 kunnen maken", baalde Jansen nog altijd na afloop.

 

Vervolgens werd het pompen of verzuipen en dit offensief resulteerde toch nog in een punt. Een vrije trap van Cayfano Latupeirissa draaide in één keer in het doel. ,,Vervolgens was de wedstrijd ook direct afgelopen. Tja, een punt. Zeg het maar? Moeten we daar blij mee zijn?"   

 

*Archieffoto