• import

Van Gent Finaleweken: GVVV komt met selectienieuws

VEENENDAAL Na een tijdje nagedacht te hebben, heeft Joshua van den Berkt zijn ja-woord aan GVVV gegeven en daardoor verlaat hij zijn huidige club Blauw Geel'55. De 20-jarige doelman maakt de stap van de tweedeklasse naar tweede divisie en mag zich in Veenendaal verder ontwikkelen. ,,Ik ben wel opgelucht dat de beslissing nu is gemaakt."

Jeroen van der Veer

Vorig seizoen werd de naam van Van den Berkt al diverse keren bij GVVV genoemd en dit kwam vooral door de huidige doelman Johan Jansen. De twee zijn dorpsgenoten van elkaar en het was Jansen die de technische commissie afgelopen opnieuw tipte. ,,Ik heb goede gesprekken gevoerd met Rob de Boer, de technische man van GVVV en het gevoel was direct goed. Dat Johan hier speelt heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. We zullen we samen naar de club rijden."

Dat hij een vaste basisplaats verruilt voor een plek als tweede of derde doelman, vindt Van den Berkt geen probleem. ,,Ik kan mijn wedstrijden bij Jong GVVV keepen en natuurlijk in het tweede, als ik niet bij het eerste op de bank zit. Daarnaast train ik straks op een heel hoog niveau en leer ik daar enorm veel van."

VAN 'T FOORT Volgend seizoen wordt Van den Berkt teamgenoot van Robert van 't Foort. De 22-jarige verdediger speelt dit seizoen in het tweede team van GVVV, maar wordt volgend jaar definitief toegevoegd aan de hoofdmacht. Momenteel is Van 't Foort aanvoerder van de B-selectie.

,,Dit is een droom die uitkomt', aldus een euforische Van 't Foort op de clubwebsite. ,,Ik ben uitgegroeid tot een kind van de club. Ik heb in het tweede elftal jarenlang gewacht op deze kans en ik kan nu wel stellen dat mijn geduld beloond is door de club. Dat trainer Niek Oosterlee vertrouwen in me uitsprak, heeft me veel goed gedaan. Ik beschik over een goed linkerbeen en ga me richten op de linksbackpositie. Hopelijk kan ik volgend seizoen net zo veel opsteken van mijn toekomstige teamgenoten als dit seizoen."

LIVE-UITZENDING De wedstrijd tussen GVVV en Kozakken Boys wordt rechtstreeks uitgezonden door FOX Sports. Op zaterdag 31 maart zal daarom niet om 14.30 uur, maar om 15.30 uur afgetrapt worden.