• Archieffoto

    Brenda Dekker

Van Gent Finaleweken: GVVV is de weg kwijt

VEENENDAAL Na opnieuw een nederlaag weten ze het bij GVVV even niet meer. Uit de laatste zes duels werd slechts een puntje behaald en speler Mart de Jong baalt er dan ook flink van. ,,We vergooien ons mooie seizoen. Heel lang ging het goed en zeiden we dat wij de ploegen boven ons het lastig wilde maken, maar daar is niets van terecht gekomen."

Jeroen van der Veer 

Zelf begon de middenvelder tegen De Treffers op de bank, omdat hij zich vergist had in de tijd. ,,Enorm stom", aldus De Jong. ,,Ik bekeek de verkeerde mail, waar een andere tijd in genoteerd stond."

Vanaf de bank zag hij een gretig De Treffers, dat voor rust de 0-1 voorsprong wist te pakken. ,,De absolute wil om te winnen lijkt te ontbreken. Toen wij in een counter waren, kwamen wij er met twee man uit terwijl zij alweer met zeven spelers op eigen helft stonden. Het is een klein voorbeeldje, maar dat viel mij vanaf de kant wel op. Misschien kwam het omdat zij nog voor lijfsbehoud spelen."

In de tweede helft mocht De Jong toch nog minuten maken, alleen kon ook hij het verschil niet maken. De 0-2 einduitslag zorgde ervoor dat GVVV opnieuw met lege handen stond. ,,Wij vragen onszelf ook af hoe dit kan. Ook wij worden er gek van. Iedereen wil zo graag, alleen het lukt niet."