• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Guido Prins blijft definitief bij Veenendaal

VEENENDAAL Steeds vaker wordt Veenendaal-doelman Guido Prins benaderd door andere verenigingen, maar de sluitpost heeft de knoop voor zichzelf doorgehakt. De 21-jarige doelman blijft nog minimaal een seizoen bij de ploeg van Arco van Elst en wil met zijn huidige club proberen naar de tweedeklasse te promoveren. ,,Ik ben jong en moet minuten maken."

Jeroen van der Veer

Vorig seizoen wist Veenendaal de doelman op te pikken bij derde divisionist DOVO en won hij de strijd onder de lat bij zijn nieuwe vereniging. Sindsdien gaat het met de week beter en dat is ook bij andere clubs opgevallen. ,,Ik word inderdaad regelmatig benaderd en elke keer moet ik het zelfde verhaal vertellen. Daarom is het misschien goed dat het nu ook in de media komt; ik wil mij volledig focussen op Veenendaal."

Vooral het spelen met zijn vrienden vindt Prins belangrijk, maar ook zijn basisplek is hem veel waard. ,,Bij DOVO speelde ik niet en nu sta ik elk duel in de basis. Ik moet minuten maken om mij te ontwikkelen en dat kan hier. We staan nu bovenaan in de derdeklasse en wie weet kunnen we de stap maken. Daar wil ik met het team vol voor gaan en het is zeker mogelijk."