• Archief BDUmedia

Van Gent Finaleweken: Gebroken vinger gooit roet in het eten

VEENENDAAL In de belangrijkste fase van de competitie kan Veenendaal geen beroep meer doen op doelman Dennis van de Beek. De keeper heeft zijn vinger gebroken en moet daardoor van af de bank toekijken hoe zijn club strijd voor het kampioenschap in de vierde klasse. 

 

Jeroen van der Veer

 

,,Dinsdags bleef ik op de training tijdens het afronden met mijn pink in het gras hangen", blikt Van de Beek terug. ,,Hij ging toen dubbel. De dag zelf was er weinig aan de hand en heb ik zelfs nog even doorgekeept."

De dag daarna bleek hij opeens ontzettend blauw en dik, waarop de huisarts werd bezocht. ,,Die zei dat hij zwaar gekneusd was. Afgelopen week ben ik bij onze eigen verzorger geweest en die vertrouwde het niet."

Dat voorgevoel bleek te kloppen, want een dag later zag Van de Beek op een foto dat zijn vinger toch was gebroken. ,,Nu moet ik woensdag opnieuw naar het ziekenhuis en gaan ze kijken wat we er nu verder aan kunnen doen." 

Hierdoor gaat Marco van Leeuwen de plaats onder de lat innemen. Dit deed hij al twee weken omdat Van de Beek een schorsing moest uitzitten.