• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Fenomeen Patrick (DOVO): 'Dit is schandalig'

VEENENDAAL De wedstrijd tussen De Dijk en DOVO zegt eigenlijk alles over het seizoen van de Veenendalers. Joshua Patrick scoort er vrolijk op los, terwijl de ploeg simpelweg niet stabiel genoeg is om voor de prijzen mee te spelen. Tegen het al gedegradeerde De Dijk verloor DOVO met 4-3, waarbij de vertrekkende Patrick zijn 35ste, 36ste en 37ste treffer van het seizoen produceerde. 

Jeroen van der Veer

Na een snel doelpunt van de topscoorder uit de competitie kwam De Dijk langszij en kwam het na rust zelfs op een 2-1 voorsprong. Door twee rake pogingen van Patrick pakte DOVO toch weer de voorsprong en leek het een mooie dag te worden. ,,Maar we geven weer te eenvoudig doelpunten weg", bromde Patrick, die De Dijk in de 89ste en 90ste minuut zag scoren. ,,Deze wedstrijd zegt alles over dit seizoen."

Natuurlijk was de aanvalsleider van DOVO blij dat hij door de hattrick nu de topscorerstitel heeft, maar echt tevreden is de spits niet. ,,Nee, natuurlijk niet. Je wil dat je treffers iets waard zijn en dat is dit jaar niet het geval. We hebben een selectie die moet spelen om de prijzen en het is echt schandalig dat wij dit niet hebben gedaan."

Als de vraag komt of hij zijn persoonlijke titel zou ruilen voor het kampioenschap van DOVO als dat zou kunnen, volgt een volmondige ja. ,,Dit is oprecht de leukste spelersgroep met wie ik ooit heb gespeeld. Ik zou dan zeker willen ruilen. Het seizoen is nu klaar en we staan als spelers met lege handen. Dat frustreert."

Door de nederlaag sluit DOVO dit seizoen af als elfde in de derde divisie.