Van Gent Finaleweken: FCV verliest kansloos van OS Lusitanos

VEENENDAAL De zaalvoetballers van FCV zijn er vanavond niet in geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse. De ploeg van Stefan Schuilenburg leed een 12-5 nederlaag tegen OS Lusitanos in een tumultueuze wedstrijd.

FCV was met een positief gevoel naar Purmerend gekomen. Daar zou worden gespeeld om een plaats in de hoofdklasse van het zaalvoetbal. Lusitanos startte de wedstrijd slim door kort druk te zetten op de Veenendalers. Die hadden aanvankelijk moeite om zich onder de Amsterdamse druk uit te voetballen. In de zevende minuut viel de eerste treffer dan ook te noteren. Dit ging niet zonder slag of stoot. Het doelpunt ontstond uit een strafschop nadat de scheidsrechter had gezien dat Corné Davelaar de bal met zijn hand had gespeeld. De discussie die daar op volgde bleek het startsignaal voor een avond waarop FCV meer praatte tegen de scheidsrechter dan dat het goed voetbal liet zien. Ondanks de snelle gelijkmaker liepen de Amsterdammers uit naar een 6-2 voorsprong in de rust.

Na de pauze gingen OS Lusitanos door met scoren. Daar konden de mannen van FCV niet eenzelfde aantal doelpunten tegenover stellen. De frustratie liep hoog op. Nu moet gezegd worden dat de arbitrage een dubieuze rol speelde door warrig te fluiten en op sommige momenten veel toe te laten terwijl er op andere momenten voor de lichtste overtredingen werd gefloten. Toch werd vooral de ploeg uit Veenendaal daar slachtoffer van. Waar Lusitanos het praten tegen de scheidsrechters beperkt hield en bij vlagen erg leuk voetbalde, schreeuwden de spelers van FCV er met enige regelmaat op los. Een incident in de tiende minuut na rust waarbij Youssef Boudou hoofd aan hoofd stond met zijn tegenstander bleek de opmaat naar een onrustige periode in de wedstrijd. Deze periode kende een dieptepunt toen de arbitrage met nog tien minuten te spelen een rode kaart trok voor Corné Davelaar na aanmerkingen op de leiding. De discussie die daarop volgde zorgde er voor dat er werd besloten tot een afkoelingsperiode van vijf minuten. De stand was op dat moment 11-4 in het voordeel van OS Lusitanos.

Na de gedwongen pauze probeerde FCV voor een aardig slotoffensief te zorgen, al ontbrak he heilige vuur. Lusitanos besloot zich vooral te richten op verdedigen. De Veenendaalse ploeg wist echter maar één keer te scoren. Omdat de Amsterdammers dit ook deden was de eindstand 12-5 en is FCV volgend seizoen niet in de hoofdklasse te bewonderen.

Na afloop sprak trainer/speler Stefan Schuilenburg zijn teleurstelling uit. ,,Er zat bij ons in de vorige wedstrijden steeds een stijgende lijn in. We hebben in die wedstrijden heel goed gespeeld. We hebben het hoge niveau van de afgelopen weken niet kunnen halen. Daar ben ik erg teleurgesteld over", aldus de oefenmeester. ,,We hebben vandaag vooral van onszelf verloren."