• Archieffoto

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: FCV naar finale ondanks nederlaag

VEENENDAAL Een tien tegen nul voorsprong is door FCV succesvol verdedigd en daardoor staan de Veenendaalse zaalvoetballers in de finale van de nacompetitie. Nog slechts een wedstrijd is het verwijderd van het realiseren van hun doel: de hoofdklasse. ,,Die gaan wij 100% winnen."

Jeroen van der Veer

Ondanks de finaleplaats waren er vrijdagavond niet al te veel vrolijke gezichten te zien op de gezichten van de spelers uit Veenendaal. Delta Sport was in Sporthal Oost nog een eenvoudige prooi voor FCV, maar in de return waren de kaarten anders geschut. ,,Het is toch anders voetballen, als je weet dat je met 10-0 voor staat", aldus speler Corne Davelaar na de 5-2 nederlaag.

De thuisploeg weerde zich dapper en was overduidelijk uit op eerherstel. Met enkele behendige spelers in het team en een uitstekende keeper kwam het desondanks wel op een 0-1 achterstand. Hierdoor leek het voor FCV een eenvoudige wedstrijd te worden. ,,Leek", sprak speler/coach Stefan Schuilenburg kritisch. ,,Wij speelden vandaag om niet te verliezen en dat zag je overduidelijk."

Na de gelijkmaker van Delta Sport kroop er al wat irritatie in het Veenendaalse kamp, wat iets wegebde na de 1-2 van Qendrim Beqiraj. De thuisploeg gaf na rust gas en bij FCV groeide de irritatie. Spelers waren het onderling niet met elkaar eens, hadden veel commentaar en dit zorgden ervoor dat het niveau ver omlaag ging.

Toch kwam de voorsprong uit de eerste wedstrijd nooit in gevaar, al ging het wel met 5-2 onderuit. ,,Gelukkig gebeurt het nu", bekeek Schuilenburg het vanuit de zonnige kant. ,,In de finale moet het anders en dat beseffen de jongens ook. We hebben nu twee weken om ons op te laden en dit seizoen te bekronen."