• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: FCV eenvoudig verder in nacompetitie

VEENENDAAL In een goed gevulde Sporthal Oost is het FCV vrijdagavond gelukt om de halve finale van de nacompetitie te bereiken. Het speelde dominant, scoorde acht keer en de Veenendaalse eersteklasser moest slechts drie tegentreffers slikken. Hierdoor ging ASVV De Schollevers uit Amsterdam met een nederlaag naar huis en werd de 4-4 uit de heenwedstrijd weggespoeld. ,,In deze vorm weet ik niet wie ons gaat stoppen."

Jeroen van der Veer

Ondanks het gelijkspel uit de eerste wedstrijd, was van spanning nauwelijks iets te merken. In de kleedkamer klonk vrolijke muziek en zo swingend als het daar was, begon het ook aan de wedstrijd. Met een verwoestende knal liet Corne Davelaar direct aan de tegenstander merken dat er in Veenendaal niets te halen viel; 1-0.

Hierna mochten de bezoekers van FCV iets komen, maar echt gevaarlijk werd het voor het doel van Jan-Willem de Bil nooit. Door een treffer van Mohamed bel Hadj kwam de marge op twee en volgden er knotsgekke minuten. Waar eerst de bezoekers een treffer produceerden, deden Corne Davelaar en Qendrim Beqiraj dat ook. Hierdoor zagen de aanwezigen in een tijdsbestek van vier minuten maar liefst drie treffers.

Door de ruststand van 4-1 was FCV al zo goed als zeker van de volgende ronde en met die gedachte leek het ook te spelen. Het was tien minuten slordig en daarvan profiteerde ASVV eenmalig. De man in vorm –Corne Davelaar- bracht de marge vervolgens weer op drie en Khalid Oulad Ahmed en Youssef Boudou maakte vervolgens aan alle onzekerheid een einde; 7-2.

Na een tegentreffer was het slotakkoord voor Boudou, die de bal kiezelhard in de kruising schoot. ,,Ik moest deze wedstrijd een van hun mannen afstoppen en stond continu achterin. Op het eind zei ik dat ik ook even wilde scoren en ging naar voren. Hij zat er wel aardig in hé", zei de baltovenaar met een glimlach.

Door de overwinning bereikt FCV de volgende ronde en houdt het nog altijd zicht op promotie naar de hoofdklasse. In de halve finale speelt het opnieuw een uit- en een thuiswedstrijd en als deze winnend wordt afgesloten, dan moet de finale in de nacompetitie gespeeld worden. ,,Wij kunnen eigenlijk alleen van onszelf verliezen", sloot zaalvoetballer Boudou af..