• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: FCV boekt monsterzege in de nacompetitie

VEENENDAAL In de halve finale van de nacompetitie heeft FCV keihard uitgehaald tegen Delta Sport. De zaalvoetballers wonnen met 10-0 en staan daardoor met een halve been in de finale. Toch bleef speler/coach Stefan Schuilenburg voorzichtig: ,,Gelopen is het nog niet. We moeten de return uiterst geconcentreerd spelen."

Jeroen van der Veer

Met de rust stond het 'slecht' 3-0 en was het nog altijd een spannende wedstrijd. De bezoekers lieten zien dat het niet voor niets in de hoofdklasse speelt en toonden zich strijdbaar. Met enkele mooie aanvallen kwam het regelmatig alleen voor de keeper, maar bleek de 50-jarige FCV-doelman geweldig in vorm. ,,Hij heeft echt zeven kansen van hen tegengehouden. Hij verdient een groot compliment."

Na de onderbreking zag Schuilenburg Delta Sport aandringen, maar daardoor kwam er ook ruimte voor de Veenendalers. Daar wist de thuisploeg wel raad mee en het ene na het andere doelpunt viel in Sporthal Oost te bewonderen.

Bij een 7-0 voorsprong koos Delta Sport ervoor om met een meevoetballende keeper te spelen, om zo de schade kleiner te maken. ,,Daarvoor zou ik nooit kiezen", was de FCV-coach helder. ,,Je neemt daardoor risico op nog meer tegentreffers en dat is niet handig met oog op de return."

De Veenendalers profiteerden dan ook optimaal en wisten nog drie keer het net te vinden. Uiteindelijk waren er dubbele cijfers op het scorebord te zien en kon Schuilenburg alleen maar trots op zijn jongens. ,,Delta Sport was heel balvaardig, maar in de omschakeling kwetsbaar. Daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. Deze 10-0 is natuurlijk fantastisch, helemaal omdat zij uit de hoofdklasse komen. Toch ben ik nog voorzichtig. Natuurlijk mag je een 10-0 voorsprong nooit meer weggeven, maar we moeten er niet te makkelijk over denken. In de return, die vrijdag wordt gespeeld, moeten we geconcentreerd blijven en dan moet het lukken om de finale te halen."

Doelpunten: Khalid Oulad Ahmed, Youssef Boudou (2), Qendrim Beqiraj (2), Francis Nijhof (4) en Mohamed Bel Hadj.