• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: FCV begint nacompetitie met gelijkspel

VEENENDAAL Er is na het 4-4 gelijkspel tegen Schollevers ASVV goede hoop dat de zaalvoetballers van Futsal Club Veenendaal de tweede ronde van de nacompetitie halen. In Amsterdam waren de Veenendalers de bovenliggende partij, maar vergat het dit uit te drukken in de score. Hierdoor wordt de return op vrijdag 11 mei allesbeslissend.

Jeroen van der Veer

Na het mislopen van de titel is FCV in zijn debuutjaar veroordeeld tot de nacompetitie en die is het redelijk goed begonnen. Coach Stefan Schuilenburg ziet dan ook perspectief na de 4-4. ,,Wij hebben enkele goede mogelijkheden op de winst laten liggen. Thuis, in onze eigen hal, moeten wij dit afmaken."

MAXIMALE Na achttien minuten bracht Francis Nijhof de Veenendalers op voorsprong, maar moest het vlak voor rust toch een tegentreffer slikken. In de tweede helft werd het vervolgens een echte strijd, waarbij beide ploegen voor de winst gingen. Hierbij hadden de Amsterdammers door dat FCV de bovenliggende partij was en daardoor gokte de thuisploeg op de counter. Youssef Boudou bekroonde het veldoverwicht met de verdiende 1-2, waarna Schollevers ASVV twee keer toesloeg. ,,Complimenten voor hen", sprak Schuilenburg na afloop. ,,In de omschakeling hebben zij het maximale eruit gehaald en moesten wij echt even gas geven om resultaat te boeken."

PRIORITEIT Vrijwel direct sloeg Boudou opnieuw toe en daarna kwam wederom de thuisploeg op voorsprong. Hierdoor moest FCV vol op de aanval spelen en dit resulteerde ook in de verdiende gelijkmaker. Met zijn derde treffer van de avond was Boudou dinsdag de gevierde man. ,,We kunnen tevreden zijn over de wedstrijd", aldus de coach. ,,We wisten dat wij een sterke tegenstander gingen treffen en dat is gebleken. Toch deden wij niets van hen onder en waren we zelfs beter. Daarom kan ik leven met de 4-4 en dit biedt mogelijkheden voor de return."

In de eigen Sporthal Oost wil FCV het afmaken, waarna mogelijk nog drie wedstrijden wachten. ,,Als wij doorgaan, moeten we nog een halve finale spelen en daarna in Purmerend de finale. Door het mislopen van de titel nog een lange weg te gaan, maar wel iets waar de volledige focus op gericht is."

Tussendoor moet het ook aantreden in de KNVB-beker. Morgen, woensdag 2 mei, staat in Vianen het duel tegen Brederodes op het programma. ,,Ook die wil je winnen, al heeft de nacompetitie prioriteit."