• Martin Rozeboom scoort de tweede voor SV Panter en brengt de spanning wat terug. Maar het was toch Bunnik dat de wedstrijd won.

    Foto Rinus van Denderen
  • Martin Rozeboom scoort de tweede voor SV Panter en brengt de spanning wat terug. Maar het was toch Bunnik dat de wedstrijd won.

    Foto Rinus van Denderen
  • Martin Rozeboom scoort de tweede voor SV Panter en brengt de spanning wat terug. Maar het was toch Bunnik dat de wedstrijd won.

    Foto Rinus van Denderen

Van Gent Finaleweken: Droom SV Panter eindigt in Bunnik

VEENENDAAL Het wisselvallige seizoen van SV Panter is zaterdagmiddag in Bunnik teleurstellend geëindigd. Door een duidelijke 6-2 nederlaag tegen Bunnik'73 werd de ploeg van de vertrekkende trainer Ronald de Roos in de halve finale van de nacompetitie uitgeschakeld en spelen de Panters ook volgend seizoen in de vierde klasse.

Peter de Kinder

Na de verrassende degradatie van vorig seizoen kende SV Panter vanwege het vertrek van enkele belangrijke spelers een slechte voorbereiding en blessures van sterkhouders een zeer teleurstellende eerste competitiehelft. Na de winterstop verrasten de Veenendalers vriend en vijand met een opmars die de derde periodetitel en promotiekansen bracht. In de tropische hitte werd vorige week na een galavoorstelling SVM uitgeschakeld waardoor er tegen derdeklasser Bunnik'73 een finaleplaats op het spel stond.

ACHTERSTAND Met Gianluca Inzitari en de van een schorsing teruggekeerde Ron Juffer weer in de basisopstelling was het tamme SVP onder stormachtige weersomstandigheden op het kunstgrasveld van Sportpark Tolhuislaan in de eerste helft kansloos tegen het makkelijk voetballende Bunnik'73. Nadat Aron de Kaste in de openingsfase twee kansen op de openingstreffer voor SVP had gemist, scoorde de thuisploeg uit twee vrijwel identieke aanvallen over de rechterkant tweemaal.

ZONDE De Panters hadden problemen met de snelheid van de lopende aanvallers van Bunnik'73, die bij de derde goal ook de hulp van de scheidsrechter kregen die een duidelijke overtreding over het hoofd zag. Clubtopscorer Gerrold van Geenhuizen: ,,In de eerste helft waren zij een stuk feller, wij waren overal een meter of twee, drie te laat. We liepen achter de feiten aan, dat is gewoon zonde. In de rust zeiden wij tegen elkaar dat we toch met opgeheven hoofd van het veld willen stappen. In de eerste tien minuten van de tweede helft knalden wij er vol op, om te kijken of er nog wat te halen was zodat we ons achteraf niets kunnen verwijten."

GOALS SV Panter kwam in de tweede helft inderdaad fel uit de startblokken en kreeg binnen drie minuten het gewenste snelle doelpunt dankzij Van Geenhuizen na een voorzet van Peter Doornenbal. De thuisclub bracht de marge echter weer snel op drie na een combinatie door het centrum. Spits Martin Rozeboom bracht na goed voorbereidend werk van Reggi van den Heuvel de spanning vlak daarna weer terug: 4-2.

GENADEKLAP De tweede gele kaart van aanvoerder Van den Heuvel niet veel later was echter de genadeklap voor SV Panter, waarna Bunnik'73 met een man meer snel uitliep tot de 6-2 eindstand. Van Geenhuizen: ,,Na de 4-2 denk je dat het misschien toch nog kan, wij hebben dit seizoen gekkere dingen gedaan. Maar na de rode kaart was het eigenlijk klaar en is het uitvoetballen."

GOED ZO Met de komst van de nieuwe spelers en de doorbraak van enkele talentvolle jeugdspelers wacht de nieuwe trainer Bertho van Neerbos de uitdaging om volgend seizoen met SVP constanter te presteren om alsnog de derde klasse te bereiken. Van Geenhuizen: ,,Jammer dat we het niet gehaald hebben, maar het is goed zo. Volgend jaar moeten we opnieuw beginnen en wanneer we met dezelfde mentaliteit spelen als de laatste maanden kunnen wij het iedereen lastig maken. Maar dan moeten we wel allemaal top zijn en voor elkaar gaan en dat misten wij vandaag het eerste half uur."