• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Dramatisch De Merino's moet de nacompetitie in

VEENENDAAL De stoelen vlogen door de lucht, de tranen waren zichtbaar en ook het ongeloof was op de gezichten bij de spelers van De Merino's te zien. In de wedstrijd tegen Scherpenzeel was een punt genoeg om nacompetitie te ontlopen, maar de ploeg van Jan Gaasbeek verloor op schandalige wijze met 5-2. Hierdoor kan er een streep door het al geboekte reisje naar Portugal en moet het team alle zeilen bijzetten om de spelers op te lappen.

Jeroen van der Veer

De verslagenheid bij de spelers en staf was na afloop gigantisch. Niet alleen omdat het de nacompetitie in moet, maar vooral de manier waarop. Een wanvertoning van de bovenste plank, waarbij het vooral ontbrak aan inzet en strijd. ,,Ik kan niet geloven wat ik zojuist heb gezien", sprak Jan Gaasbeek na afloop. ,,Dit was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en dan spelen we zo? Ik weet even niet wat ik moet zeggen."

SCHAAMTE Veel woorden waren er ook niet te horen na afloop. De Merino's droop af en daarbij verloor een enkeling zijn hoofd. De een schopte stoelen omver, de ander liet zijn tranen de vrije loop, terwijl weer een ander alleen nog maar voor zich uit kon staren. Het was een gevolg van een dramatische middag, weet ook doelman Jeroen Vrolijk. De aanvoerder van De Merino's had even de tijd nodig om de juiste woorden te vinden, maar deed na afloop toch zijn analyse: ,,Buiten het veld zijn we een team, maar daarbinnen niet. We laten elkaar keihard vallen. Sommigen kon je niet eens meer bereiken. We deden maar wat. Ik schaam mij echt kapot voor wat er zojuist is gebeurd."

En dat terwijl het team in de eerste helft nog helemaal niet zo slecht was. De Merino's had de betere mogelijkheden, maar door een dekkingsfout van Lars ter Burg kwam het elftal halverwege de eerste helft toch op achterstand. Toen bekend werd dat de concurrent op een ander veld de voorsprong had gepakt, kroop de onzekerheid in de ploeg. Toch trof het team net na rust via Donkervoort nog wel de lat, waarna het alleen maar bergafwaarts ging met De Merino's. De 2 en 3-0 volgden elkaar in rap tempo op, maar door de 3-1 van Marco de Gooijer kwam er toch weer wat gif in de ploeg. ,,Net daarvoor en daarna speelden wij een paar minuten aardig, maar daarna...Och, hou maar op", baalde Vrolijk.

KNOKKEN De Veenendalers liepen uit hun organisatie, onderling overleg was er niet meer en Scherpenzeel was de lachende derde. Zij konden alles doen en de aanvallers van de ploeg leken nonchalant met De Merino's te spelen. ,,Bij de laatste drie doelpunten van hen komen ze geloof ik elke keer met drie man op mij af. Dat zegt toch al genoeg", aldus Vrolijk, die nog wel Donkervoort de 4-2 zag maken. ,,We hebben met z'n allen gefaald. Hoe we onszelf nu moeten oplappen voor de nacompetitie? Ik zeg het je heel eerlijk; ik heb momenteel geen flauw idee."
Ook Jan Gaasbeek zit met zijn handen in het haar. Desondanks is hij strijdlustig. Ook hij weet dat er een streep door de al geboekte reis naar Portugal staat en dat De Merino's via de nacompetitie degradatie naar de tweede klasse moet ontlopen. ,,Vandaag zijn we allemaal door het ijs gezakt en nu moeten we tonen dat we kerels zijn. Met ons hart gaan spelen en voor en met elkaar knokken."