• Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: DOVO wint van 'handbalvereniging'

VEENENDAAL Door een treffer in de blessuretijd heeft DOVO in eigen huis afgerekend met ASWH. Op Panhuis kwamen de Veenendalers snel op achterstand en kreeg het na de 1-1 van Joshua Patrick (penalty, na rood voor ASWH)  een wereldtreffer van zestig meter om de oren. Vervolgens gingen de bezoekers met man en macht verdedigen en wat het bijna geen doorkomen aan. ,,Ze speelden als een handbalvereniging. Het was gewoon echt niet leuk."

Jeroen van der Veer

Toch kon Salim Amarzgiou een moment van de bezoekers wel waarderen. Na de 1-1 ruststand schoot Peter Verhoeven de bal van grote afstand in het doel. ,,Ik stond gewoon voor hem te klappen. Die speler moet zijn spullen inleveren, nooit meer gaan voetballen en teren op dat doelpunt."

Zonder de zieke trainer Gert Kruys toonde DOVO veerkracht en kwam het via Joshua Patrick na een uur spelen op 2-2. ,,Ook al zo'n prachttreffer", aldus Amarzgiou, die zelf matchwinnaar werd met een lelijk intikkertje. ,,Maar ook die tellen. Wij bleven geduldig en het was lekker dat ik de goal maakte. Joene, een vaste supporter van ons, zei al dat ik ging scoren. Daarom ben ik na het doelpunt ook naar hem gegaan."