• Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: DOVO wint 'knokwedstrijd'

VEENENDAAL In de uitwedstrijd tegen ACV heeft DOVO de drie punten gewonnen. Na een snel opgelopen achterstand wist de ploeg van Gert Kruys met 1-2 te winnen. ,,We gaan lekker. Die gifbeker is leeg en begint zich weer langzaam te vullen."

Jeroen van der Veer

De opmerking wordt door aanvoerde Rodney Ubbergen met een knipoog gemaakt. Na een mindere periode zeiden veel mensen dat DOVO in een dip zat en dat de gifbeker leeg moest. ,,Wij maakten ons nooit zorgen. De doelstelling was en is niet degraderen en we staan er uitstekend voor."

Ubbergen kon bij de tegentreffer alleen maar toekijken. ,,Omdraaien en klappen, zeggen ze dan. Het was een fantastische goal, zo eerlijk moeten we zijn. Daarna zie je echter wel dat wij ons terug knokken en dat we een hecht team zijn."

Door een treffer van Selim Amazgiou in de eerste helft kwam het al snel op 1-1 en werd het vervolgens een echte strijd. ,,Dat weet je bij hen. Zij klappen erop en hun publiek is fanatiek. Het was een knokwedstrijd, waarbij ik trouwens nooit bang ben geweest dat we verloren."

Een rake kopbal van Roy Bakkenes zorgde daarvoor en momenteel staat DOVO daardoor op een keurige negende plaats. ,,In de laatste periode doen wij goede zaken. Wie weet..."