• Archief BDUmedia

Van Gent Finaleweken: DOVO versterkt zich met doelpuntenmachine

VEENENDAAL De aanval van voetbalvereniging DOVO wordt volgend seizoen versterkt met Jordie van der Laan. De boomlange aanvaller van JVC Cuijk heeft zijn ja-woord aan de Veenendalers gegeven, nadat ploegen uit de Jupiler League niet concreet werden. De 24-jarige heeft momenteel 25 doelpunten achter zijn naam staan in de zondagtak van de derde divisie. 

Jeroen van der Veer 

,,Toen DOVO bij ons kwam kijken voor Simon van Zeelst ben ik bij de scouts opgevallen ", blikt Van der Laan terug. ,,Alleen op dat moment was er belangstelling van ploegen uit de Jupiler en daar wilde ik op wachten. Toen dat allemaal maar niet concreet werd, besloot ik verder te kijken en heb ik bij Cuijk verteld te willen vertrekken. Met DOVO heb ik altijd contact gehouden en uiteindelijk de keuze voor hen gemaakt."

Hierdoor is de kans zeer groot dat de 24-jarige volgend seizoen het rode shirt van DOVO draagt, mits er niet nog een betaald voetbalorganisatie komt. ,,Daar hoop ik nog altijd op, want ik zou die kans graag willen pakken. Komt 'ie er niet, dan ga ik met alle plezier bij DOVO aan de slag. De gesprekken waren goed en het gevoel daarbij ook."

Met Cuijk wil hij zich eerst focussen op de nacompetitie en daarbij wil hij ook zijn doelpunten aantal omhoog krikken. ,,Na 24 duels liep ik één op één en nu heb ik 25 doelpunten uit 31 wedstrijden. Dat is ook niet slecht, aangezien ik ook een stuk of 12 assists heb."

Dat is dan ook wat DOVO van Van der Laan mag verwachten: doelpunten, assistst en op die manier mogelijk een groot aandeel in de promotie hebben waar de ploeg van Kruys volgend jaar voor wil gaan. ,,Ik word vrij laat gehaald, maar dat betekent niet dat ik opvulling ben. De club sprak vertrouwen in mij uit en ziet mij als een van de twee spitsen. Ik zal volgend jaar mijn stinkende best doen voor DOVO."