• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO verspeelt voorsprong bij ONS Sneek

VEENENDAAL Het boog dan nog wel knap een achterstand om, maar DOVO is er niet in geslaagd om drie punten bij ONS Sneek mee te nemen. Door een treffer in de 94ste minuut werd de eindstand 3-3. ,,Die gifbeker is vrij groot", aldus verdediger Bas Mooij, die ook beseft dat de Veenendalers in een slechte periode zitten.

Jeroen van der Veer

Na een kwartier spelen keek DOVO al tegen een achterstand aan. Rodney Ubbergen, de keeper die deze week nog in de media zei dat er slechts vier keepers uit de Eredivisie beter dan hem waren, maakte een enorme fout en kon een bal niet klemmen. De rebound was een prooi voor de thuisploeg; 1-0. 

Met zijn honderdste treffer voor DOVO maakte Leon Toonen in de 53ste minuut de achterstand ongedaan, maar nog geen vijf minuten later moesten de Veenendalers opnieuw een tegentreffer slikken. 

Opnieuw Leon Toonen zorgde vervolgens voor de gelijkmaker en Bas Mooij leek vijf minuten voor tijd de overwinning tegen de touwen te hebben gekopt. Niets was echter minder waar, want een rake vrije trap zorgde in de slotfase voor 3-3. ,,Na mijn treffer denk je dat we het over de streep kunnen trekken, alleen dat lukt dus niet. Een schot wordt van richting veranderd en vliegt erin. Typisch voor de situatie waarin we zitten. Het voetbal is niet best en de resultaten ook niet. Het enige positieve vandaag is dat we niet verliezen."

*Archieffoto