• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO verspeelt titel in Assen

VEENENDAAL Hoofdklasser DOVO heeft zaterdag de titel verspeeld en kan zich gaan richten op de nacompetitie. In de uitwedstrijd bij directe concurrent ACV werd met 1-0 verloren en daardoor is de achterstand op de nummer één nu vijf punten.

 

Jeroen van der Veer

 

Met veel goede moed begon nummer twee DOVO aan de 'kampioenswedstrijd' en leek het de spanningen de baas. De Veenendalers kregen vooral via Serhat Koc grote kansen, maar vanaf vijf meter wist de spits niet de bevrijdende 0-1 tegen de touwen te knikken.

Aan het einde van de eerste helft kreeg DOVO het overwicht en leek het wachten op de voorsprong. Deze kwam er niet en in de omschakeling werd het in de tweede helft geklopt. ,,Een counter en je loopt achter de feiten aan", baalde middenvelder Roy Bakkenes.

Daarna probeerde DOVO alles wat het in zijn macht had. Zo ging het met vijf spitsen spelen en werd er alles of niets gespeeld. ,,Al hun verdedigers moeten hoofdpijn hebben, want zij wisten alles weg te koppen. We hebben er echt alles aan gedaan, alleen kwamen we er niet doorheen."

Hierdoor moet het zich gaan richten op de nacompetitie, weet ook Bakkenes. ,,Met nog twee wedstrijden te spelen is het gat nu vijf punten. Dat gaat ACV niet meer weggeven."

Ondanks dat het in Assen de titel heeft verspeeld, is Bakkenes strijdbaar. ,,Natuurlijk baal je enorm dat je hier de hoofdprijs laat liggen, alleen we hebben vandaag ook aangetoond dat wij om de prijzen spelen. Wij moeten nu twee duels goed afsluiten, om op die manier met vertrouwen de nacompetitie in te gaan."

 

*Archieffoto