• Archieffoto.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO verspeelt grote voorsprong

VEENENDAAL Was de 4-3 overwinning van Noordwijk het geluk van de koploper, of speelde DOVO het niet goed uit toen ze op 1-3 kwamen? Het is een vraag die logischerwijs gesteld werd en waar Yannick Zeeman wel een antwoord op had: ,,Het eerste, want ik vond Noordwijk eigenlijk niet zo goed."

Jeroen van der Veer

Na een snelle achterstand wist DOVO zich te herpakken en kwam het via Yannick Zeeman op 1-1. De verdediger werd door de trainer op de linkshalfpositie neergezet en bekroonde dit met een doelpunt. ,,Mijn eerste van het seizoen", glunderde Zeeman. ,,Eindelijk van de nul af."

Nog voor rust wist Joshua Patrick de 1-2 te produceren en ging DOVO met een heerlijk gevoel de kleedkamer in. De mooiste treffer van de middag viel niet laat in de tweede helft. Roy Bakkenes zette een solo in en wist de 1-3 tegen de touwen te schieten. ,,Op dat moment had ik het gevoel dat de overwinning binnen was. Wij hadden hen onder druk en speelden goed voetbal", aldus Zeeman, die de thuisploeg daarna vol op de aanval zag spelen. 

Met veelal lange ballen gooide Noordwijk alles in de strijd en de 2-3, 3-3 en 4-3 werden gemaakt. ,,Enorm zuur, want wij hebben keihard gewerkt. Alle vier de goals van Noordwijk waren klutsdoelpunten en daarom kan je wel spreken van het geluk van de koploper. Jammer voor ons, want je mag een 1-3 voorsprong eigenlijk niet weggeven."