• Lex van Lieshout

Van Gent Finaleweken: DOVO verslaat talenten van Groningen

VEENENDAAL Tegen de belofteploeg van Groningen heeft DOVO een prima 1-3 overwinning geboekt. Een uitstekende prestatie gezien het feit dat Jong FC Groningen zes plaatsen boven de Veenendalers stonden, maar de punten waren verdiend. De bezoekers speelden goed en sloegen vooral in de tweede helft toe. ,,Organisatorisch stond het vandaag goed bij ons. Daardoor win je deze pot", sprak middenvelder Roy Bakkenes na afloop. 

Jeroen van der Veer 

De vertrekkende Salim Amerzgiou zorgde na een kwartier al voor feestvreugde bij DOVO. De middenvelder twijfelde op rand zestien geen moment en schoot doeltreffend raak. 

Slechts zes minuten konden de Veenendalers genieten van de voorsprong. Tim van de Weerdhof werd in de 21ste minuut geklopt, waarna de stand weer gelijk was. 

In het snikhete Groningen vloog DOVO uit de startblokken in de tweede helft. Een pegel van Roy Bakkenes ging via de onderkant van de lat eruit, waarna topscorer Joshua Patrick er als de kippen bij was. Zijn broer, Enrico, kon in de 51ste minuut ook bejubeld worden. Na een mooie aanval kon de snelle speler de 1-3 aantekenen. ,,Een droge knal na een goede aanval", lachte Bakkenes na afloop.

Met nog veertig minuten op de klok drongen de talenten van Groningen wel flink aan, maar hield DOVO stand. Hierdoor krijgt de overwinning op ONS Sneek een prima vervolg en pakken de Veenendalers zes punten uit de laatste twee duels. ,,Of het komt omdat we zonder druk kunnen spelen omdat het seizoen gespeeld is", herhaalde Bakkenes de vraag. ,,Nee, dat denk ik niet. Als je speelt, wil je gewoon winnen. Daarnaast speelden we vorige week, ook zonder druk, de eerste helft zeer matig."