• Archieffoto van DOVO.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO verliest van koploper Spakenburg

VEENENDAAL In en tegen Spakenburg is DOVO tegen een duidelijke 3-0 nederlaag aangelopen. De koploper uit de derdedivisie bleek te sterk voor de ploeg uit Veenendaal, waarbij Roy Bakkenes rood ontving en trainer Gert Kruys naar de tribune werd gestuurd. ,,We hadden vandaag weinig in te brengen."

Jeroen van der Veer

Vlak voor rust viel de openingstreffer en die was volgens DOVO-doelman Rodney Ubbergen terecht. ,,Zij waren simpelweg beter. Daarna kregen wij nog wel een mogelijkheid op 1-1, alleen deze ging naast."

Na ruim een uur spelen ontving Bakkenes een rode kaart, die volgens Ubbergen onterecht was. ,,Iedereen die er bij in de buurt stond zei dat", aldus de aanvoerder, die ook Kruys voor commentaar op de scheidsrechter naar de tribune gestuurd zag worden. 

In de slotfase scoorde Spakenburg nog twee keer, waarna de wedstrijd definitief gespeeld was. ,,Je merkten aan ons dat we dinsdag een zware wedstrijd tegen Jong FC Twente hebben gespeeld. Dat is geen excuus, want vandaag was Spakenburg gewoon beter en zijn zij de terechte koploper."