• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO telt de wedstrijden af

VEENENDAAL Na opnieuw een overwinning mag iedereen bij DOVO voorzichtig gaan denken aan het kampioenschap. Door de 2-1 overwinning op Barneveld heeft het nog altijd alles in eigen hand en kan het in hun vrije weekend toezien hoe de concurrentie een dubbel programma heeft tijdens Pasen. ,,Het is hopen op een misstap."

 

Jeroen van der Veer

 

In de thuiswedstrijd tegen Barneveld schoot het uit de startblokken en leek het al snel op voorsprong te komen. Deze vroege treffer werd echter niet gevonden, maar werd wel duidelijk dat DOVO niet voor niets titelkandidaat is. Dit werd nog eens onderstreept door de openingstreffer van Mitchell de Zwart. ,,Eindelijk schoot hij eens een keer zelf", sprak middenvelder Roy Bakkenes met een grote lach. 

 

Niet lang na rust scoorde Serhat Koc de tweede treffer en leek het duel op slot. ,,Maar", baalde Bakkenes. ,,Daarna missen wij zoveel kansen, dat het wachten was op de 2-1."

 

Die kwam er en opnieuw maakte DOVO het zichzelf onnodig moeilijk. ,,Toch had ik niet het idee dat wij dit gingen verliezen. Wij waren veel beter, alleen bleven de doelpunten uit. Dit was typisch zo'n wedstrijd waarin je er zes kunt maken."

 

Tijdens het paasweekend spelen achtervolgers ACV en Staphorst hun wedstrijden en kan DOVO achterover leunen en afwachten. ,,Dat is in ons voordeel. Je merkt daarnaast dat de titel dichtbij is. Vorige seizoenen was de hoofdprijs al vroeg uit zicht en nu ligt hij voor het grijpen. Daar is iedereen zich van bewust en wij mogen dit niet meer weggeven."

 

*Archieffoto