• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO profiteert amper van misstap ACV

VEENENDAAL Bij voetbalclub DOVO zit men momenteel met dubbele gevoelens. Natuurlijk had het zaterdag 'gewoon' moeten winnen van NSC, alleen zag men na het 0-0 gelijkspel dat concurrent ACV had verloren. ,,De kopgroep wordt groter, doordat we allemaal punten laten liggen. Het wordt een spannend slot van de competitie", aldus verdediger Bas Mooij.

 

Jeroen van der Veer

 

Over de wedstrijd kon Bas Mooij kort zijn. Het speelde op natuurgras en daarmee hadden de Veenendalers het opnieuw lastig. ,,Zij hielden tegen en wij moesten er maar doorheen zien te komen. Als je dan een hoog tempo wil spelen, lukt dat amper tot niet op het gras van hen."

 

Toch kregen beide ploegen kansen om de overwinning te pakken. Vooral Quincy Arends had na rust de winnende treffer op zijn schoen. ,,Een op een met de doelman schoot hij hem niet binnen. Helaas, maar met deze 0-0 kunnen we leven. Ook zij hadden mogelijkheden."

 

In de kleedkamer werd duidelijk dat achtervolger ACV onderuit was gegaan en daarmee was Mooij uiteraard tevreden. ,,Alleen", benadruk de mandekker. ,,Ook Staphorst staat er nu weer bij. Wij hadden goede zaken kunnen doen bij een winstpartij, al mogen we niet klagen. Vorig jaar verloren wij vaak dit soort wedstrijden en nu pak je gelukkig toch een punt."

 

*Archieffoto