• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • De aanname voor de 4-0. Later zou Serhat Koç bekennen dat hij de bal licht met de arm controleerde.

    Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO in pole position

VEENENDAAL Met nog één duel op het programma, weet hoofdklasser DOVO dat het nog een keer vol aan de bak moet. Met concurrent Eemdijk hijgend in de nek, zal het volgende week moeten winnen van titelkandidaat ODIN'59 om een plek in de nacompetitie veilig te spelen. ,,Zij hebben aan een punt genoeg om kampioen te worden, maar dat gaat 100% zeker niet gebeuren", aldus aanvoerder Roy Bakkenes. 

door Jeroen van der Veer

De Veenendalers zullen dus vol gas moeten spelen en dat was nou net iets wat afgelopen zaterdagmiddag tegen LRC niet nodig was. Al na twee minuten wist Bart van Brakel de 1-0 te maken en binnen het half uur scoorde ook Joshua Patrick. ,,Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Zij hadden er volgens mij niet heel veel zin in en door de warmte vonden wij het ook eigenlijk wel best."

Zo speelde DOVO de wedstrijd volwassen uit, deed het geen gekke dingen en liet het LRC geen moment in de wedstrijd komen. ,,Pas in de slotfase kregen zij geloof ik een kans", blikte Bakkenes terug. 

Toch werd er na rust nog wel twee keer gescoord. De treffers kwamen op naam van aanvaller Serhat Koc, die daarmee een persoonlijk succes wist te boeken. Nadat hij door trainer Bert van Sas enkele weken geleden op de bank werd gezet, viel hij nu uiterst gretig in. ,,We zijn klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen ODIN'59", aldus Bakkenes.

Het verleden is in het voordeel van DOVO, weet ook Bakkenes. ,,Wij hebben vorig seizoen in de nacompetitie met 8-0 gewonnen", glundert de middenvelder.

Wint DOVO van ODIN'59, dan houdt het concurrent Eemdijk achter zich en hoeft het niet te rekenen. ,,De opdracht is dus helder. Winnen bij ODIN'59 en je hebt een klein prijsje. Daarnaast wil elke voetballer winnen en je gaat natuurlijk geen team kampioen tegen jou laten worden. Er is niets mooiers dan een team van het kampioenschap afhouden en dat is dus voor ons een extra motivatie om zaterdag te winnen."