• Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: DOVO naar de nacompetitie

VEENENDAAL Hoofdklasser DOVO kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De Veenendalers hebben bij ODIN'59 een 1-3 overwinning weten te behalen en daarmee is het nog twee duels verwijderd van de Topklasse.

Jeroen van der Veer

Voorafgaand aan de wedstrijd leek het een hels karwei te worden. De tegenstander kon kampioen worden bij minstens een gelijkspel en de Veenendalers moesten winnen om naar de nacompetitie te gaan. ,,Dat was in ons voordeel", aldus aanvoerder Roy Bakkenes. ,,Zij konden gokken op een punt, terwijl wij maar één doel hadden: winnen."

Al vroeg in de wedstrijd kwam de bevrijdende 0-1, doordat een ODIN'59-verdediger de bal in eigen doel schoot. ,,Gelukkig maar, want de pass was voor mij bedoeld", blikt Bakkenes terug. ,,De keeper stond dicht bij mij, dus ik was blij dat hij hem erin schoot."

Na een assist van Bakkenes, wist Josua Patrick de 0-2 te produceren, waarna DOVO niet te stoppen leek. Toch kreeg het onverwachts de 1-2 om de oren. ,,Een schitterende lob van 40 meter."

Nog voor rust was het duo Patrick-Bakkenes opnieuw trefzeker, waarbij de aanvoerder wederom Patrick een doelpunt liet maken; 1-3. ,,Toen was het eigenlijk wel gespeeld."

In de tweede helft probeerde ODIN'59 nog wel de aanval te zoeken, maar DOVO hield knap stand. ,,Zij waren machteloos", blikte Bakkenes terug. ,,Zij speelden niet echt om kampioen te worden, kreeg ik het gevoel."

Doordat ook Huizen verloor, waren er op het veld twee feestjes. DOVO omdat het nacompetitie veilig speelde en bij ODIN'59 omdat het alsnog kampioen werd. ,,Zo was iedereen toch nog blij."

In de nacompetitie treft het VVOG, dat ook speelt in de hoofdklasse. ,,We spelen eerst uit en kunnen het daarna thuis afmaken. De DOVO-trein kwam langzaam op stoom, maar nu stomen we hard door."