• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: DOVO met neus op de feiten gedrukt

VEENENDAAL Vrijwel niets ging er zaterdagmiddag goed voor DOVO in de thuiswedstrijd tegen Odin'59. Het was vleugellam, het speelde ongeïnspireerd en persoonlijke fouten werden genadeloos afgestraft. De 1-4 nederlaag was dan ook niet eens geflatteerd te noemen en er zal in het Veenendaalse kamp voorlopig helemaal niemand meer over een periode spreken. ,,Het enige positieve was dat de zon scheen."

Jeroen van der Veer

Zonder Joshua Patrick en zonder de absolute wil om te winnen blijkt DOVO maar een matig ploegje. Tegen Odin'59 werd het met de neus op de feiten gedrukt en de bezoekers lieten wél zien hoe je als een hecht collectief de tegenstander moet bestrijden. Het was feller dan de Veenendalers en daarbij leek het of DOVO in het begin van de wedstrijd nog aan het genieten was van de lentezon.

Met nog geen vijf minuten op de klok mocht een Odin'59-speler vogelvrij uithalen en de 0-1 aantekenen. ,,Wat daar gebeurde weet ik echt niet", baalde Salim Amerzgiou na afloop. ,,Hij kon die bal nog aannemen, kijken en schieten. Bizar hoe vrij hij stond."

Onder aanvoering van Amerzgiou probeerde DOVO de grip op het duel weer te krijgen, maar in die missie slaagde het slechts twintig minuten. In die periode kreeg Amerzgiou een schotkans en zag Leon Toonen zijn kopbal gepakt worden door de doelman.

In de rust greep Kruys in en werden Nick Coster en Dominique Kivuvu binnen de lijnen gebracht. Deze twee gifkikkers konden echter niet voorkomen dat DOVO opnieuw dramatisch begon. Na een fout van Rodney Ubbergen werd twee minuten na rust de 0-2 op het scorebord geschoten.

Het kwam aan op bikkelen en het mooiste sierpaard van DOVO -Salim Amerzgiou- blonk opeens uit als werkpaard. ,,Als het voetballend niet gaat, moet je strijd leveren. Gek genoeg had ik bij die 0-2 achterstand nog wel het gevoel dat wij konden winnen."

De steeds meer in vorm rakende Kivuvu verdeelde vanaf het eerste moment dat hij binnen de lijnen kwam het spel en diezelfde middenvelder haalde na een uur spelen ook doeltreffend uit. ,,Hij is echt een beest", aldus Amerzgiou. ,,Toen hij hier kwam, was hij niet fit. Dat zag iedereen. Maar soms zie ik hem dingen op de training doen, daar word zelfs ik bang van. Die gozer is verschrikkelijk goed."

Toch leek Odin'59 niet geschrokken van de pegel van de ex-prof. Doordat DOVO steeds meer risico ging nemen om de gelijkmaker te produceren, moest het achterin ruimte weggeven. De razend vlugge aanvallers van de bezoekers wisten hier wel raad mee en zes minuten na de aansluitingstreffer werd de marge alweer op twee gebracht.

Dat uiteindelijk ook nog de 1-4 in de blessuretijd nog viel, was enkel en alleen voor de statistieken. ,,We geven vandaag drie cadeautjes weg en bleken aanvallend onmachtig. Dit is echt een pak slaag wat wij hebben gekregen", aldus Amerzgiou, die net als Kivivu steeds beter zijn draai vindt in Veenendaal.

,,Dat komt omdat mijn medespelers mij ook steeds beter begrijpen. Mij moet je niet zes keer diep sturen. Ik wil de bal in de voeten en kan vanuit daar het spel verdelen. Dan ben ik op mijn sterkst. Zelf merk ik ook dat het persoonlijk beter gaat, maar daar kopen we nu niets voor", aldus de  aanvallende middenvelder, die niet over een eventuele periode titel wil spreken. ,,Laten wij ons eerst maar definitief veilig spelen."